dinsdag 13 juli 2010

de nieuwe samenleving (september 2009)

uitleg
nieuw in onze samenleving is dat, dat als je 100 vrouwen verkracht en onderdrukt en misbruikt en verkocht hebt, je een weekje verlof uit hechtenis krijgt om een babykamer te schilderen, voor een baby die je verwekt hebt bij een vrouw die je eerst zelf hebt verkracht, daarna door een paar vrienden en daarna door tien klanten hebt laten gebruiken voor goed geld.
nee, ik veroordeel niets, ik stel voor om 20 praatgroepen in het leven te roepen die plannen moeten ontwikkelen om onderzoek te doen naar de vraag of en hoe we, in onze westerse samenleving, een standpunt moeten innemen, waarna onze achterkleinkinderen een oordeel over de gebakken peren kunnen vellen.
je zal maar moeder zijn van een verkrachte dochter.
je zal maar een vrouw zijn.
de woordvoerder van het ministerie van justitie verklaarde met betrekking tot het verlof-beleid dat natuurlijk geen verschil gemaakt mocht worden tussen gedetineerden van allochtone en gedetineeerden van autochtone afkomst. dat ook een vrouwenverkrachter en vrouwenhandelaar van Turkse afkomst recht heeft op verlof, als er een babykamer geschilderd moet worden.
mijn vriend Frits heeft onlangs 3 dagen gezeten, omdat hij (ook na herhaaldelijke aanmaningen) een boete vanwege een verkeersoverttreding in Capelle aan de IJssel niet had betaald. mijn vriend Frits is van zijn lang zal zijn leven nog nooit in Capelle aan de IJssel geweest, maar de ambtenaar die het kenteken van de door-rood-licht-foto moest overtypen, verwisselde de letters van het kenteken.
Frits zijn vrouw beviel van hun tweede kind, terwijl Frits in hechtenis zat. het kind was gezond, maar overleed tijdens de bevalling, door een medische fout.
er was geen woordvoerder van justitie om uit te leggen dat een ambtenaar een fout had gemaakt, dat een verloskundige een fout had gemaakt, dat Frits geen verlof kreeg toen zijn vrouw beviel en hun kind stierf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten