donderdag 9 september 2010

Grote, kleine, middelgrote problemen

Een driedaagse training Executive Management in Complexe Organisaties kost gauw €4500 (excl. BTW) en levert behalve drie dagen zonder mail, zonder telefoon, zonder vergadering en dus tijd voor zelfreflectie zelden iets zinvols op.
Dat managers naar dergelijke trainingen worden gestuurd heeft bijna altijd te maken met het feit dat managers bedolven worden onder bergen problemen en niet weten hoe die problemen op te lossen.
Daarom vandaag in mijn blog een gratis training probleemaanpak !!!

Probleemaanpak is simpel, maar staat of valt met een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Dat analytisch vermogen is noodzakelijk om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten problemen:
a- kleine problemen
b- grote problemen
c- middelgrote problemen
Het indelen van zich voordoende problemen in deze drie categorieën is wezenlijk, want:
a- kleine problemen kunt u gerust terzijde schuiven, die lossen zich vanzelf wel op
b- grote problemen kunt u beter onaangeroerd laten liggen, u zou er uw vingers aan kunnen branden, hetgeen pijnlijk is en niets oplost
c- middelgrote problemen behoeven geen aandacht, ze worden vanzelf kleine problemen of grote problemen en daarna is het voorgaande van toepassing

Wat overblijft is het managen van de verwachtingen van het hogere management & daarvoor heb ik een prachtige tweedaagse training in de aanbieding, voor slechts €5400 (excl. BTW), een koopje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten