zaterdag 26 maart 2011

Vrouwen begrijpen mannen niet ...

Vrouwen verstaan, bijna zonder enige uitzondering de kunst om mannelijke ego´s te doden. Ze ontnemen in het leven van alledag, in het samenleven onder één dak hun mannen alle kans om te winnen.
Vrouwen koken voor de man, ze maken de bedden op, ze stoffen en ze zuigen, ze doen de was, ze strijken zijn overhemden en de doen de boodschappen. Ze doen dat niet, vooral niet omdat zij al dat huishoudelijk gedoe leuk vinden, maar omdat hij, hun man, de vaardigheden ontbeert om zulk eenvoudig werk naar behoren uit te voeren.
En hij, hun man, moet veelvuldig, onophoudelijk horen hoe onbekwaam hij is, tot niets in staat; tot hij zich op enig moment overgeeft en, volledig geïndoctrineerd, haar commando´s zonder enig protest uitvoert, keurig in het gelid naast haar door winkelstraten slentert om te shoppen, doelloos te winkelen en teveel geld uit te geven aan zaken die zij geen van beiden werkelijk nodig hebben, met háár boodschappenlijstje naar de supermarkt gaat (omdat hij steevast met het verkeerde maandverband en de verkeerde ontharingscrème thuiskwam), de door haar voorgesorteerde was doet (op iedere stapel ligt een briefje met wasvoorschriften, de temperatuur, het programma, het wasmiddel).
Strijken blijft zij zelf doen, omdat hij dat echt niet kan.
Strijken doet zij óók om hem het gevoel te geven dat hij echt niet zonder haar kan. Zoals ze ook de keuken en het fornuis nog een keer schoonmaakt, hetgeen hij al had gedaan na het bereiden van een geweldige maaltijd, maar niet goed genoeg; nooit goed genoeg.
Vrouwen begrijpen niet dat je een man het gevoel moet geven een winnaar te zijn, tenminste als je die man tot na de lente wilt houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten