woensdag 4 mei 2011

Moederdag 2011

Radio Apeldoorn presenteert: De Paul Zornig Show
Aflevering 10 * Zaterdag 7 Mei 2011 * 20-21 uur

Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap.
Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland. De formele moedercultus met ceremonies voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der goden, werd overal in Klein-Azië beoefend op de ides (15e dag) van maart.
In Nederland, België en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In de omgeving van Antwerpen wordt Moederdag op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd, sinds 1913. In Frankrijk is het Moederdag op de laatste zondag van mei - tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El día de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. In het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.
In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school of op het kinderdagverblijf cadeaus gemaakt. Vaak wordt ook oma op deze dag bezocht.

PHAEDRA WERKHOVEN (moeder en hoofdredacteur van MaMaMagazine) gaat ons alles vertellen over MOEDERDAG, ter lering ende vermaak, dus je moet zeker luisteren!

We willen ook graag horen hoe jij MOEDERDAG gaat vieren, hoe jij als moeder hoopt verwend te worden, hoe jij als kind je moeder gaat verwennen, wat de rol van de vader is, tijdens zo´n MOEDERDAG ... bel dus: 055 540 1978

Een uur lang interactieve radio rondom het thema MOEDERDAG, een thema waarover iedereen zijn/haar eigen gedachten heeft. En die mening kun je laten horen, via de telefoon, email, facebook en twitter.
Bel daarom tijdens de uitzending naar (055)5401978
Twitter naar @paulzornig
Mail naar paul.zornig@live.com

Luister en doe mee, want De Paul Zornig Show is van jou en gaat om jou!

Radio Apeldoorn is te beluisteren via
FM: 107,1
Kabel: 93,1
Internet: rtv-apeldoorn.nl

Kijk ook op www.paulzornig.nl ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten