donderdag 8 september 2011

Op de koffie bij goede buren en verre vrienden

Uitzending: zaterdag 10 september 2011, om 20u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NLBurendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het Oranje Fonds in Apeldoorn biedt mensen met goede buurtplannen een financiële bijdrage om deze op Burendag uit te voeren.

Onze nationale koffiebrander uit Utrecht lijkt de burendag te hebben geadopteerd .. kijk maar op hun website Burendag in Nederland
Toch is dat goed .. dat zo´n koffiebrander inhaakt en probeert het Burendag-initiatief in de rug te steunen.

En er zijn meer initiatieven ... op de website IkVerbind lees ik:
Een betere buurt? Die begint hier .. niet morgen bij een ander, maar vandaag bij jezelf.
Hoe krijg je een betere samenleving, die menselijker en duurzamer is? De meesten van ons worden nooit gevraagd onze inzichten hierover op grote schaal met anderen te delen. Met het platform ‘Ik Verbind’ brengt de Stichting Globaliseringscentrum hier vanaf 2011 voorgoed verandering in. Heeft u ideeën om uw eigen buurt, stad, land of zelfs de wereld een betere plek te maken? En bent u bereid om die kennis en kunde te delen met anderen, ook van hen te leren en samen te werken aan een betere samenleving en realisatie van mensenrechten? Lees dan verder op die website IkVerbind

Buren? Mijn buren wonen in de twittersteeg en hebben allemaal een naam die begint met een @.
Mijn vrienden wonen in facebook of google+ en hebben allemaal een eigen mailbox.
De wereld anno 20.11 is groter geworden, bestaat uit meer dan je eigen straat, de stad waar je woont, het land waar je leeft.
Hoe mooi dat ook lijkt, die hele grote wereld met onbegrensde mogelijkheden, zou weleens heel erg onsamenhangend kunnen worden!

Laten we daarom iets doen, samen met goede buren en verre vrienden ...

Luister zaterdag 10 september naar de PAUL ZORNIG show
Praat mee over jouw verwachtingen van de nationale burendag, over jouw belevenissen met je buren, over jouw avonturen met verre vrienden!
Bel : (055) 540 1978
Twitter : @paulzornig
Mail (maar dan graag ruim voor de uitzending) : paul.zornig@live.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten