maandag 16 januari 2012

Over liefde voor dichten over liefde

Uitzending: zaterdag 21 januari 2011, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL


Catherine Boone, een van onze trouwe luisteraarsters, is komende zaterdag mijn gast in de Paul Zornig show. Ze is de dichteres en performer van Vrouwliefde.

Met haar ga ik in gesprek over poëzie, de schoonheid van letters en klanken, over liefde voor kunst en over liefde voor mensen.

Wie durft hier nog de Liefde beminnen met al haar schoonheid, dat nog lekker warm en sentimenteel aanvoelt. Dit zijn allemaal synoniemen voor het ongepubliceerde werk "Vrouwliefde" van Catherine Boone. Vrouwliefde laat je leiden op een weg geplaveid met zowel sensuele als passionele stenen:

Mijn fragiele vleugels draag je mee naar dit beminnelijk hartparadijs,
Waar wij samen dromen en genieten van elkaar,
Nu, morgen, ieder moment.

Poëzie is niet alleen liefde in geuren en kleuren. Je hebt mensen die over het dagelijks leven in dichtvorm schrijven zoals een verjaardag, de natuur en feestdagen of ze zijn gespecialiseerd in een bepaald thema. Bij Catherine komt het verlangen heel vaak aan bod, maar ze schrijft tegelijkertijd odes over de lente, haar moeder, een droomhond, en haar nimf.

Poëzie als kunstvorm. Dichten is niet voor iedereen weggelegd. Een cursus gedichten schrijven is best handig, maar iedereen is vrij om te schrijven. Het vergt veel tijd en energie. Gedachten en gevoelens heb je niet onder controle. De ene keer drijf je in een roze wolk, de andere keer voel je eenzaam en alleen. Iedere dichter heeft ook zijn, haar of het iconen.

Wat is de toekomst van poëzie? Dichters zullen nooit de stekker uittrekken. Naast schrijven wordt er voor hen ook een podium aangeboden, nemen deel aan wedstrijden, literaire salons, festivals, publiceren in tijdschriften of komen in een bepaalde vereniging/stichting samen.

Wat is poëzie volgens Catherine: ‘Delen van de onverwachtsheid van het leven’. Op zaterdag 21 januari 2012 is ze te gast bij het radioprogramma Paul Zornig Show. Wie naar de studio komt, zal één van 5 gesigneerde bundels door Catherine ontvangen.

Gedichtensite van Catherine Boone: http://vrouwliefde.blogspot.com
Het adres van de studio: RTV Apeldoorn, Arnhemseweg 82, 7331 BN Apeldoorn, Nederland

Houd je ook van dansende woorden?
Bel tijdens de uitzending naar +31 (0)55 540 19 78
... twitter naar @paulzornig en @catje32

Uitzending: zaterdag 21 januari 2012, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL

terugluisteren kan ook:
uur 1: Aflevering 45a
uur 2: Aflevering 45b

Geen opmerkingen:

Een reactie posten