zondag 25 maart 2012

Het houdt ook nooit op

Uitzending: zaterdag 31 maart 2012, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL

Vorig jaar was Maria Genova te gast in de Paul Zornig show, spraken wij met haar over vrouwenhandel en gedwongen prostitutie, naar aanleiding van haar boek "man is stoer, vrouw is hoer".
Eerder dit jaar vertelde Cees Franke in de Paul Zornig show over de documentaire die hij aan het maken is, onder de titel FrozenKids, over mannen die in hun jeugd slachtoffer waren van seksueel misbruik.
Afgelopen weekeinde werd in Spanje een netwerk van pooiers opgerold, pooiers die als ware slavendrijvers in vrouwen handelden en hen dwongen tot prostitutie.
Vorige week begon het proces tegen Robert M, de pedofiel die als mederwerker van KDV het hofnarretje gretig misbruik maakte van kinderen die aan hem waren toevertrouwd.
Zelfs de commissie Deetman, die onderzoek deed naar misstanden in de Rooms Katholieke kerk, bleek het nodig te vinden om bijvoorbeeld de gedwongen castratie van jongens in kostscholen buiten beschouwing te laten in haar eindrapport.

Nee, het houdt helaas nooit op & dus zullen wij ons moeten wapen tegen het misselijkmakende gedrag van zwakzinnige criminelen.

Ingrid Westerduin is slachtoffer van seksueel misbruik en omdat er weinig literatuur geschikt en beschikbaar is, heeft Ingrid besloten een (voor)leesboek te schrijven om een moeilijk bespreekbaar onderwerp bespreekbaar te maken: seksueel misbruik bij kinderen.

Hoe kun je kinderen waarschuwen, zonder hen bang te maken? Het boek "Blijf van mijn ondergoed af" is bedoeld als hulpmiddel om seksueel misbruik bij kinderen bespreekbaar te maken. Het boek biedt handreikingen aan ouders om dit moeilijke onderwerp met kinderen in de basisschoolleeftijden te bespreken.
Voorlichting door ouders aan hun kinderen is noodzakelijk, want een voorgelicht kind staat steviger in zijn of haar schoentjes...


Ingrid hoopt met haar boek te bereiken dat tenminste één kind bespaard blijft, wat haar is overkomen en waarmee zij nu nog steeds vecht.

"Had ik mijn mond maar open durven doen, dan had het niet zolang geduurd!"

Vertel jouw verhaal, stel jouw vragen, geef oplossingen, praat mee!

Bel tijdens de uitzending naar (055) 540 1978
Twitter naar @paulzornig of met #rtvapd
Mailen kan naar paul.zornig@live.com

Uitzending: zaterdag 31 maart 2012, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten