zondag 22 juli 2012

In aanloop naar 12 september 2012

Uitzendingen: zaterdag 28 juli t/m 15 september 2012, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app

Iedere zaterdagavond, twee uur lang interactieve radio met Paul Zornig rondom een wekelijks thema; iedere week een nieuw thema dat ons allemaal bezighoudt, waarover iedereen wel een mening heeft. En die mening kun je in De Paul Zornig Show laten horen, via de telefoon, email, facebook en twitter.


De aanloop naar 12 september 2012
Op 12 september gaat Nederland naar de stembus, althans gaat een deel van de stemgerechtigden gebruikmaken van haar of zijn kiesrecht om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Je vraagt je af waarom niet iedereen gaat stemmen, of niet iedereen begrijpt dat ons parlement uiteindelijk bepaalt waaraan onze zuur verdiende belastingafdrachten en sociale premies worden uitgegeven.
In aanloop naar 12 september heb ik (bijna) alle politieke partijen uitgenodigd om aan te schuiven aan de praattafel in studio-1 van Radio Apeldoorn, om te gast te zijn in de PAUL ZORNIG show. Ik heb namelijk een probleem ...: "op welke partij, op welk kandidaat kamerlid moeten we straks stemmen om uit Den Haag te krijgen wat we willen?"
Het geluid van overvliegende JSF´s, subsidie om de topsalarissen van Oxam Novib bestuurders te betalen, een kerncentrale op de Amsterdamse Dam, marktconforme salarissen voor onderwijsgevend personeel opdat docenten hun 13 weken vakantie per jaar kunnen bekostigen, het nationaliseren van ons bedrijfsleven om een plan-economie gestalte te kunnen geven, het privatiseren van ziekenhuizen om marktwerking te bevorderen, het afschaffen van de maximum-snelheid binnen de bebouwde kom, windmolens op de Veluwe ... wat je ook wilt realiseren, je hebt er een meerderheid in het parlement voor nodig!
Wie de opiniepeilingen volgt, ziet dat de verkiezingen op 12 september een zetelverdeling zal opleveren waarmee geen enkel kabinet te formeren is; tenzij de SP liberale beginselen gaat adopteren, tenzij de VVD het communisme in haar armen sluit.
Wat moeten we doen, op 12 september 2012?
Gaan we verder met de EU en de €uro, of keren we terug naar de EEG met een eigen munt? Laten we ons opkopen door Duitsland, of geven we onze pensioentegoeden weg aan meditairane landen?
Gaan we in Kunduz vechten, met Kunduz vechten, tegen Kunduz vechten? Wat blijft er over van het zogenoemde LENTE-accoord? Welk accoord?
En wie legt mij het verschil uit tussen de SP en de PVV, tussen de kapsels van Emile en Geert, tussen TEGEN en TEGEN? Wie kan mij vertellen waarom gevestigde bestuurderspartijen CDA en PvdA zichzelf gemarginaliseerd hebben? Waar is het vertrouwen in de politiek en in politici gebleven?
De vraag waar het op weg naar 12 september echt om gaat, is hoe het verder moet met Nederland, welke weg de stemmers ons parlement gaan wijzen, wie na de verkiezingen aan het roer mag staan ...
Veel vragen & op zoek naar de antwoorden ga ik vanaf 28 juli tot en met 8 september in debat met gasten die een mening hebben, die een missie hebben, die ons gaan uitleggen hoe t verder moet, met platland, met de postzegel aan de Noordzee.

Mijn gasten in aanloop naar 12 september 2012 zijn ...
28 juli - Jan Bennink - Lijst Superjan - Lijst SuperJan
4 augustus - Gökhan Coban - D66 - D66.nl
11 augustus - Christaan Kwint - GroenLinks - GroenLinks.nl
18 augustus - Johan Houwers - VVD - VVD.nl
25 augustus - Jaco Geurts - CDA - verkiezingen.CDA.nl
1 september - Tjitske Siderius - SP - SP.nl
8 september - Keklik Yucel - PvdA - PvdA.nl
15 september - Jan Bennink - interpretatie van de TK2012-uitslag, handleidingen voor de informateur en formateur, de toekomst van platland, de postzegel aan de Noordzee

Luisteren dus, iedere zaterdagavond om 20u, naar de PAUL ZORNIG show, bij Radio Apeldoorn!
En praat mee!
Tijdens de uitzending kun je bellen, om je vragen te stellen, om commentaar te geven, om met mijn gasten in debat te gaan! Het telefoonnummer is dan: 055 540 1978
Twitteren kan ook, naar @paulzorning of met #rtvapd
En als je vooraf al vragen hebt, stuur die dan naar paul.zornig@live.com

Uitzendingen: zaterdag 28 juli t/m 15 september 2012, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL

2 opmerkingen:

 1. Paul, we kennen elkaar niet, maar de PSP poster ontlokte me een glimlach, dat waren nog eens tijden. In je lijstje ontbreekt NederlandLokaal, en al moet ik van west naar oost rijden, ik doe het graag. Ik heb die zinnige opmerking waar jij zoekt. Bekijk het eens vanaf de andere kant. En als je dat doet als je straks het stembiljet in je handen neemt, is NederlandLokaal de eerste partij. Ron de Haan (06 28230380)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanavond ben je toe aan de SP, lees ik. Eerlijk gezegd vind ik deze ontwikkeling zoals het er op dit moment uitziet, zeer verontrustend.Dan bedoel ik niet persoonlijk gericht op de mensen, maar op de partijideologie. Heb de moeite genomen het partijprogramma te lezen, en kom maar tot een conclusie. Als zij aan de macht komen gaat dit land alleen nog maar achteruit, en zal bestaan uit armen en uitkeringstrekker's.
  Bovendien heb ik geen enkel vertrouwen in Roemer, een aardige Brabander, maar niet geschikt om als Minister-president te functioneren. Hij zwalkt van het een naar het ander, en komt beslist niet over als iemand die bestand is voor een partijtje harde Haagse politiek. Overigens geeft hij dat ook zelf toe, dat hij niet gerekend had op zulk een debat. Als je wilt overleven in het Haagse pluche, moet je keihard zijn en creatief.Bovendien zie ik hem beslist niet als een 'staatsman'die kan plaatsnemen naast groten als Obama en Merkel.
  zie mijn blog www.maydanasblog.blogspot.com
  Roemer mist elke uitstraling, het benodigde charisma.
  Hun ideeën zijn te communistisch en Nederland zal ten ondergaan gaan, rijp om in de uitverkoop te gooien. Zij vergeten dat we in een diepe crisis leven, waar men om kiezers te trekken geen Sinterklaas kan spelen, maar duidelijkheid en beperkingen moeten worden opgelegd. Dit om de schade van vorige kabinetten op te vangen.Roemer is nog lang niet klaar voor een functie als minister-president. En mocht Nederland toch besluiten te stemmen op de SP, dan vertrek ik onmiddellijk uit dit land.

  Wens je veel succes met je programma vanavond.

  Groetjes Maydana

  BeantwoordenVerwijderen