zondag 14 oktober 2012

Je moed wel moed hebben om bij Zornig aan te schuiven

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app

Iedere zaterdagavond, twee uur lang interactieve radio met Paul Zornig rondom een wekelijks thema; iedere week een nieuw thema dat ons allemaal bezighoudt, waarover iedereen wel een mening heeft. En die mening kun je in De Paul Zornig Show laten horen, via de telefoon, email, facebook en twitter.

Op zaterdag 20 oktober is Welmoed Barendsen mijn gast ...
Wie is Welmoed Barendsen? Wel, zij is moedig, is schrijfster, student, ze is jong en heeft al veel meegemaakt.
Je wordt niet zomaar student of schrijfster en moedig zijn is voor slechts weinigen voorbehouden.
Dus wil ik graag meer weten, over wie Welmoed werkelijk is, wat haar beweegt, waarom zij is gaan schrijven en hoe haar toekomst eruit ziet.
SJAARS is de titel van het tweede boek van de hand van Welmoed Barendsen, gaat over zaken waar ik ernstig terugverlang en anderen hevig tegen opzien: het studentenleven & de bacchanalen die daarmee gepaard gaan; veel bier en weinig college, het zou zomaar mijn credo kunnen zijn.
In SJAARS! vertelt Welmoed Barendsen, met veel humor en zelfspot, het verhaal van eerstejaars studente Femke. Ze baseert zich daarbij op haar eigen ervaringen.
Femke maakt, net alle duizenden andere beginnende studenten, voor het eerst kennis met het bruisende, maar vooral ook vermoeiende studentenleven. Het verhaal begint bij de introductietijd waarbij ze samen met een stel andere groentjes wegwijs wordt gemaakt in de studentenstad. Femke besluit zich in te schrijven bij een studentenvereniging. Daarmee belandt ze in een achtbaan van jaarclubs, disputen, hiërarchieën, studentenhuizen, besturen, studentikoziteit en uiteraard de beruchte 'ontgroening'.
Met vallen en opstaan komt Femke erachter dat de studententijd niet alleen om studeren gaat, maar vooral ook om nieuwe mensen leren kennen, feesten en alles uit je dag (en lever) halen.
Welmoed is net verhuisd. Hoewel het aan de buitenkant niet te merken is voelt ze zich diep
vanbinnen eenzaam en ongelukkig. Op een zekere dag neemt ze een belangrijk besluit:
ze gaat een streng dieet volgen. Nauwgezet houdt ze bij hoeveel ze afvalt.
Al snel begint het haar familie en vrienden op te vallen hoe weinig Welmoed eet en dat ze steeds dunner wordt. Dan begint opeens een stemmetje in haar hoofd spreken. Vanaf dat moment heeft Welmoed anorexia… Uiteindelijk weegt ze nog maar 37 kilo.
In Lijntje beschrijft Welmoed Barendsen de geheime strijd die ze met zichzelf voelt. Ze vertelt over de vriendelijke weegschaal die een vijand wordt, over de slimme trucs die ze toepast om niet te hoeven eten en over haar lange tijd in het ziekenhuis. Haar ziekte is fysiek,
maar vooral ook mentaal.
Openhartig en met veel humor beschrijft Welmoed over haar tegenstrijdige gevoelens voor eten en diëten. Uiteindelijk slaagt ze er in het stemmetje in haar hoofd tot zwijgen te brengen.

Raad de Plaat!
Raad de Plaat! Bovenstaande afbeelding komt uit de videoclip van ...
Als jij weet welke artiest, welke titel bij deze afbeelding hoort, mail dan je antwoord naar paul.zornig@live.com en maak kans op eeuwige roem

Luisteren dus, zaterdagavond om 20u, naar de PAUL ZORNIG show, bij Radio Apeldoorn!
En praat mee!
Tijdens de uitzending kun je bellen, om je vragen te stellen, om commentaar te geven, om met mijn gasten in debat te gaan! Het telefoonnummer is dan: 055 540 1978
Twitteren kan ook, naar @paulzorning of met #rtvapd
En als je vooraf al vragen hebt, stuur die dan naar paul.zornig@live.com

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app

Geen opmerkingen:

Een reactie posten