zaterdag 10 november 2012

CRISISdebat

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app

Iedere zaterdagavond, twee uur lang interactieve radio met Paul Zornig rondom een wekelijks thema; iedere week een nieuw thema dat ons allemaal bezighoudt, waarover iedereen wel een mening heeft. En die mening kun je in De Paul Zornig Show laten horen, via de telefoon, email, facebook en twitter.

CRISISdebat
In aanloop naar de verkiezingen van 12 september jongstleden, maakte ik een afspraak met Lamyae Aharouay, om halverwege november de stand van de kabinetsformatie te bespreken. Zij en ik dachten dat fatsoenlijk, doordacht, weloverwogen, uitgebalanceerd formeren, met als uitkomst een regeeraccoord met groot draagvlak in de samenleving wel twee maanden of meer zou duren. Toen alles sneller leek te gaan dan een weldenkend mens had kunnen vermoeden, merkte ik op dat we dan, in de uitzending van de PAUL ZORNIG show op 17 november, ongetwijfeld de eerste kabinetscrisis zouden kunnen bespreken. Maar zelfs dat hebben de heren Rutte en Samsom ons niet gegund.
De beëdiging van kabinet Rutte-II was crisis, omdat de publieke omroep zonodig commercieel wil zijn en behalve voor boer zoekt vrouw, de boer aan de zijlijn, mart smeets met een spuit in de bil en andere bagger, vergeet tijdig over te schakelen naar de plekken waar toneelstukjes worden opgevoerd die er wel toe doen.
En voor die beëdiging van Rutte-II was er al een kabinetscrisis in verband met de zorgplannen in het regeeraccoord, vanwege het feit dat socialist Samsom zonodig de belastingbetaler wil straffen voor het feit dat hij hard werkt om in eigen onderhoud te kunnen voorzien.
Crisis is er in de VVD, omdat Rutte zich in de luren heeft laten leggen door socialist Samsom, zodat socialist Spekman samen met andere Tokkies het feestje van de nivellering kan vieren.
Socialisme = Dictatuur ...
Marx Rutte en Liegerik Samsom besloten om ter meerdere ere en glorie van dat socialisme de dictatuur van het proletariaat nieuw leven in te blazen, en stichtten een nieuwe DDR, de DUTCH DEMOCRATIC REPUBLIC.
Wie hard werkt, om een eigen inkomen te genereren en belasting af te dragen, wordt voortaan gestraft.
Overmorgen trekken Socialistische Arbeiders ten strijde tegen hun Kapitalistische Broodheren, bouwen we een muur om ons platland, richten we de nieuwe Socialistische Heilstaat in, volgens oud Marxistisch-Leninistische principes.
Dit gezegd hebbende ... is het maar goed dat Lamyae Aharouay op zaterdag 17 november mijn gast is, in de PAUL ZORNIG show, om mij en onze luisteraars uit te leggen, hoe de vork werkelijk in de steel zit!
Wie is Lamyae Aharouay?
Lamyae Aharouay (1990) werkt als freelance journalist bij BNR Nieuwsradio, waar ze tijdens haar afstuderen begon als stagiaire. Niet omdat ze graag journalist wou worden, maar omdat ze na haar stage bij een lobby-afdeling graag een kijkje in de keuken van de journalistiek wou nemen. Dat liep wat uit de hand, waardoor ze er een jaar bleef plakken. In september zit ze weer in de collegebanken van de UvA, waar ze een master Politicologie gaat volgen.
OMG ... een vrouw, jonger dan ik, met een hoofddoek en slimmer dan ik!
Hoe red ik mij daar weer uit? Of redt zij mij?
Rutte en Samsom hebben een mooi speelveld voor Lamyae Aharouay en mij gecreëerd, voor een debat, niet alleen over de crisis, maar ook en vooral over de toekomst ... platland, een postzegel aan de rand van de Noordzee.

Luisteren dus, zaterdagavond om 20u, naar de PAUL ZORNIG show, bij Radio Apeldoorn!
En praat mee!
Tijdens de uitzending kun je bellen, om je vragen te stellen, om commentaar te geven, om met mijn gasten in debat te gaan! Het telefoonnummer is dan: 055 540 1978
Twitteren kan ook, naar @paulzorning of met #rtvapd
En als je vooraf al vragen hebt, stuur die dan naar paul.zornig@live.com

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app

Geen opmerkingen:

Een reactie posten