zondag 6 januari 2013

van vulpotlood tot monster om mij heen

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app

Iedere zaterdagavond, twee uur lang interactieve radio met Paul Zornig rondom een wekelijks thema; iedere week een nieuw thema dat ons allemaal bezighoudt, waarover iedereen wel een mening heeft. En die mening kun je in De Paul Zornig Show laten horen, via de telefoon, email, facebook en twitter.

Op 12 januari 2012 is Kirstin Rozema mijn gast. En met haar spreek ik over de passie voor het schrijven, over boeken voor volwassenen en boeken voor jongeren, over het vulpotlood, de typemachine, de geur van bedrukt papier en meer.
Pratend over haar schrijven en haar boeken, raken we ook een thema aan, dat in december ook al eens thema was, in de Paul Zornig show: "PESTEN".


Kirstin Rozema, geboren Engeman, woonachtig in Almelo, schreef als kind al graag. Kleine verhaaltjes, opstellen voor school, maar ook schreef zij langere verhalen, met de omvang van een schoolschrift.
Destijds waren er nog geen computers en ging alles per typemachine. Kirstin schreef alles met een vulpotlood en werkte dat later uit. Zo is het eerste deel van "Klopjacht" tot stand gekomen. "Klopjacht" is een thriller.


Een ernstig pestincident leidde een volgende fase in de schrijfcarrière van Kirstin Rozema in. De verwerking van dat incident bestond uit het schrijven van mijn eerste kinderboek "Knopen in je touw". Met dat boek bereikte zij in 2009 de finale van de Nieuwe Schrijversprijs van Free Musketeers/Ako.


Kirstin Rozema heeft genoeg aan een woord, een geur, een melodie om daar een boek omheen te verzinnen.
Sinds begin 2011 werkt zij samen met Sandy Wijsbeek, die Kirstin´s kinder- en jeugdboeken op professionele wijze voorziet van geweldige illustraties. Samen maken zij de mooiste boeken.
Meer over Kirstin, haar boeken en haar schrijven, lees je op de website Kirstinschrijft

Luisteren dus, zaterdagavond om 20u, naar de PAUL ZORNIG show, bij Radio Apeldoorn!
En praat mee!
Tijdens de uitzending kun je bellen, om je vragen te stellen, om commentaar te geven, om met mijn gasten in debat te gaan! Het telefoonnummer is dan: 055 540 1978
Twitteren kan ook, naar @paulzorning of met #rtvapd
En als je vooraf al vragen hebt, stuur die dan naar paul.zornig@live.com

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app

Geen opmerkingen:

Een reactie posten