vrijdag 26 april 2013

De stelende OV-heid

Zakkenvullers wonen vooral op links. Daar vind je immers socialisten, die graag delen wat anderen verdienen. De helft van mijn zuurverdiende inkomen, wordt door die socialisten uitgegeven aan linkse hobby's, zoals ontwikkelingshulp om gelijkgestemde despoten in andere werelddelen aan de macht te helpen en aan de macht te houden, zoals subsidie voor onbegrijpelijke en door niemand begrepen uitingen van kunst en cultuur, zoals een omroepbestel dat onze publieke zenders verziekt met reclame, eenzijdige propaganda, reclame, sport, reclame, een nachtelijk hoorspel in zeventig afleveringen van 0u45 tot 1u00, en nog meer reclame.
Omdat onze overheid kennelijk niet genoeg heeft aan wat de gemiddelde burger afdraagt aan belastingen en premies, is inmiddels pure diefstal tot kunst verheven. Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer, de tram, de bus, de trein; uit de staatsruif gesubsidieerde ondernemingen, die te vroeg vertrekken, te laat aankomen en niet aansluiten tot kunst hebben verheven.
Volgens de website van een niet nader te noemen vervoerder, kost de enkele reis van Apeldoorn naar Harlingen-Haven €21,40. Inderdaad kun je voor die prijs online een ticket bestellen en ook de ticketautomaat op het station rekent dat bedrag met je af, voor een enkeltje naar de boot naar Vlieland.
Maar ik reisde met de OV-chipkaart. Op zich al een heel verhaal, het bestellen en opladen van zo'n OV-chipkaart. Degene die het functioneel ontwerp van dit chipkaart-systeem heeft gemaakt, was waarschijnlijk stomdronken of is een ambtenaar uit de oud-communistische school. Online saldo ophogen kan niet, je moet alsnog langs een automaat om het bestelde product op je kaart te zetten en realtime je saldo checken is ook niet mogelijk.
Wie schetst mijn verbazing toen ik een dag na de reis mijn chipkaart-saldo controleerde? Niemand? Dan doe ik het zelf wel!
De firma OV-chipkaart heeft €23,84 van mijn tegoed afgeschreven, €19,60 voor de NS-reis naar Leeuwarden en €4,24 voor de Arriva-reis naar Harlingen-Haven.
De dieven hebben €2,44 teveel gerekend, voor mijn enkele reis! En als dat OV-tuig mij besteelt, zijn ongetwijfeld ook andere reizigers de dupe van deze zakkenvullerij!
Ik ben benieuwd welke salon-socialist de miljoenen die met dit bedrog worden geïncasseerd, als bonus laat uitbetalen en op zijn bankrekening laat bijschrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten