maandag 16 september 2013

het nieuws van alicante

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app

Iedere zaterdagavond, twee uur lang interactieve radio met Paul Zornig rondom een wekelijks thema; iedere week een nieuw thema dat ons allemaal bezighoudt, waarover iedereen wel een mening heeft. En die mening kun je in De Paul Zornig Show laten horen, via de telefoon, email, facebook en twitter.

Zaterdag 21 september: radio-gekte !!

Op werkdagen luister ik meestal naar BNR (business news radio), waar langs-de-lijn stem Tom van t Hek (inderdaad, broer van) de microfoon van ere-divisie-live gezicht Humberto Tan (inderdaad, van die kleren en de Rabobank) heeft overgenomen. De een is afgestudeerd arts (jammer van alle belastinggelden, die die opleiding heeft gekost), de ander is jurist (bewijs van onkunde); geen van beiden zou ik hebben geselecteerd om een ontbijtprogramma te presenteren, niet in de laatste plaats omdat BNR ook bekwame presentatoren ter beschikking heeft: Petra Grijzen, Annette van Soest, Rens de Jong, Paul van Liepmt, om er een paar te noemen. Gelukkig heeft BNR een kwalitatief hoogwaardige redactie (inderdaad, het FD staat borg voor nieuws dat er toe doet), dus is het s ochtends toch goed luisteren, naar BNR´s ontbijtshow.
Vanochtend luisterde ik per ongeluk naar "het radio-1 journaal", inderdaad op radio-1, publieke omroep, betaald door zuurverdiend belastinggeld, gepresenteerd door Lara Rense (in haar goede jaren werkzaam bij BNR) en een co-host van wie ik de naam gelukkig weer vergeten ben (ene oor in, andere oor uit). Het radio-1 journaal, dat begint met het herhalen van de berichten uit het juist uitgezonden nieuwsbulletin, gevolgd door een muzakje, waarna een lijstje wordt voorgelezen met de onderwerpen die in de loop van de uitzending voorzichtig aangestipt zullen worden en de reizende reporter (nee, hij heeft geen kinderen, alsof ik dat wil weten) mag vertellen dat hij op weg is, naar Almere, naar het kantoor van de VOO (vereniging openbaar onderwijs) om daar aan een bestuurder (inderdaad, ook geen kinderen) te vragen hoe zwaar 2014 wordt, voor ouders met kinderen. Gelukkig is er daarna het tweede muzakje, het is immers al 6u15.
Radio-1, met het nieuws uit Alicante (nee, heb ik niet zelf bedacht, gejat van Bert Brussen, van The Post Online).
Nou, radio-1 klinkt meer als de zender met sport en muziek, van alle kanten, voornamelijk linkerkanten, want gesubsidieerd. Het meest ergerlijke programma op radio-1 is (uiteraard) van de VARA, in de nacht van woensdag op donderdag: "de nacht klinkt anders", van/met/door Roel Koeners; vier (4!) uur lang kudt-muzak, hinderlijk onderbroken door een stotteraar die graag DJ had willen worden.
Minstens even erg is de sport .. kunststof-radio, bnn-today en andere programma´s worden achteloos uit de ether gehaald, als een of andere voetbalclub een championsleaguevoorronde wedstrijd moet spelen, tegen Rode Ster Novosibirsk (Russisch: Новосибирск). Voetbalflitsen (de bal wordt mooi rondgespeeld, de spits stond buitenspel, de scheidsrechter trekt een kaart, het staat nog steeds 0-0, ondanks het overwicht van de thuisploeg), uiteraard afgewisseld met muzakjes.
Ik wil niet eens weten, wat zo´n Jack van Gelder verdient, met zijn geschreeuw over multimiljonairs die achter een bal aan hollen, mede mogelijk gemaakt door HEINEKEN (meer bier drinken levert meer accijns op, waarvan NPO-salarissen betaald kunnen worden).
Radio-1, waar Lara Rense en haar co-host van wie ik de naam gelukkig weer vergeten ben, hun zorgvuldig geschreven teksten keurig voorlezen (spontaniteit is verboden, je zou eens een rake vraag kunnen stellen).
Radio kan ook anders & dat bewijst radio-1 zelf, met programma´s als Casa Luna, Dit is de Nacht, Nachtzuster, Woord, Overnachting, Start, Studio-Idzerda, Nog-Steeds-Wakker, O.V.T. en wat dies meer zij.
RADIO-GEKTE .. ik lijd daaraan en ik ben niet de enige!
Zaterdag 21 september is @TeunPutmans mijn gast, in de Paul Zornig show. Professor Putmans is graag gehoorde gast in de weinige talk-radio-programma´s die de NPO ons, eenvoudige burgers, dom stemvee nog gunt.
Heel vrouwelijk Hilversum smacht naar een telefoongesprek met onze Putmans, die heel Nederland wil laten volbouwen met witte windmolens (landschapsverfraaiïng), die graag wil weten hoeveel peper er in pepernoten zit, die als geen ander weet hoe bekoorlijk vrouwen door de ether kunnen schreeuwen.
Die Teun, die professor Putmans, uitvinder van radio en dingen die je met radio kunt doen, is komende zaterdag mijn gast, gaat mij een lesje radio anno 2013 geven & daar kan radio-1 een puntje aan zuigen ...


Luister iedere zaterdagavond om 20u, naar de PAUL ZORNIG show, bij Radio Apeldoorn!
En praat mee!
Tijdens de uitzending kun je bellen, om je vragen te stellen, om commentaar te geven, om met mijn gasten in debat te gaan! Het telefoonnummer is dan: 055 540 1978
Twitteren kan ook, naar @paulzornig
En als je vooraf al vragen hebt, stuur die dan naar info@paulzornig.nl

Zelfs als jij een interessant mens bent, ook als je een interessant onderwerp hebt, ben je van harte welkom, als gast in de Paul Zornig show. Neem contact op, via twitter @paulzornig of via mail info@paulzornig.nl

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app

5 opmerkingen:

  1. Overdrijven is ook een vak. Teun wordt er verlegen van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben minder negatief over Radio1. Maar soms ben ik ook te horen op #3FM omdat er op Radio compleet langs de luisteraar heen gepraat wordt. Ben een enorme fan van @liekeveld die ik ken van Radio1. In de nacht moet je niet te bijdehand doen. Dat gaat Teun goed af. Sfeer is belangrijker! Elke nacht is er Casaluna. Daar is Teun Putmans ook regelmatig te horen en die gebruikt dan mijn naam! #prima En die grap over pepernoten heeft hij nooit gemaakt. Wel heeft hij Astrid de Jong gevraagd of er een Claxon op een vliegtuig zit. Zodat de Piloot even kan claxoneren als er een voor hem bekende Stewardess op het strand ligt te zonnen. Dat soort dingen! #zeggenwatjedenktdatiszijnding

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Participatie Maatschappij. Dat vind ik wel iets hebben. Daar hebben we per slot van rekening heel ons leven krom voor gelegen!

    BeantwoordenVerwijderen