dinsdag 29 oktober 2013

Nederland wordt steeds mooier ....

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app

Iedere zaterdagavond, twee uur lang interactieve radio met Paul Zornig rondom een wekelijks thema; iedere week een nieuw thema dat ons allemaal bezighoudt, waarover iedereen wel een mening heeft. En die mening kun je in De Paul Zornig Show laten horen, via de telefoon, email, facebook en twitter.

Zaterdag 2 november: Nederland wordt steeds mooier ...

Omdat Amsterdam stroom nodig heeft, om hun met airco´s gekoelde burelen te verwarmen,
omdat Grachtengordelaars kernenergie eng vinden, omdat ze geen van allen een bèta-opleiding hebben,
-afgezien van greenpeace-terrorist Diederik Samsom, die kernfysicus is, maar daarmee geen pluche kon verdienen en dus toch maar politicus meende te moeten worden-
heeft de, aan de Grachtengordel gevestigde politieke meerderheid besloten dat het platteland, de natuur buiten de randstad volgebouwd dient te worden met afzichtelijke windmolens, op kosten van de belastingbetaler.

Windenergie is niet efficient, investeringen in windenergie zullen nooit terugverdiend worden en, naast dat die molens het landschap vervuilen, zitten ze vol gif.
Maar het kan erger! Tot 1989 (val van de muur) werd de halve DDR afgegraven, om dat land van ernstig vervuilende energie te voorzien. In ieder dorp, in iedere stad hing een wolk van bruinkoolsmog, over het hele land dwarrelden de bruinkoolvlokken uit de energiecentrales neer. Na de Wiedervereinigung leek die stinkende troosteloosheid voorbij, maar in haar eindeloze wijsheid heeft de regering van onze oosterburen besloten de kerncentrales uit te zetten, zodat er nu héél Duitsland natuurgebieden worden afgegraven, om bruinkool te winnen, die gestookt wordt in energiecentrales die het milieu zwaar belasten.
En als we goedkope zonnecollectoren uit China kunnen importeren, bedenkt de EU een importheffing, voor zonnecollectoren uit China, omdat die zonnecollectoren (die WEL efficiënt zijn, waarvan de investeringen WEL snel terugverdiend kunnen worden, die geen subsidie van de belastingbetaler behoeven) de winsten van bouwers van windmolen en exploitanten van bruinkoolcentrales ernstig bedreigen.
Nee, ik denk niet dat de EU corrupt is, ik weet het.
Maar daar wil ik het helemaal niet over hebben!
Ik zou t willen hebben over het milieu, over het klimaat, over hoe wij een zootje van onze aardbol hebben gemaakt.
Eén storm, zoals die van afgelopen maandag, is geen bewijs voor de opwarming van de aarde. In 1953 hadden we immers ook een storm, met dramatischer gevolgen dan de windbuil van 28 oktober.
En aardbevingen met aanpalende tsunami´s hebben niets te maken met milieu of klimaat. Dat een idioot heeft bedacht om kerncentrales aan zee en in een aardbevingsverdacht gebied (Japan, Fukushima) neer te zetten, toont aan dat poltici en bestuurders enkel uit zijn op winstbejag en luxe pluche zetels; maar met CO² vervuiling heeft dat niets te maken.
Ik maak mij meer zorgen over het smelten van de poolkappen!
Dat een ijsbreker naar de Noordpool vaart, om daar een atleet met de Olympische vlam te laten rondhollen, bewijst hoe pervers de Olympische organisatie, de Publieke Omroep en de commercie zijn: het volk wil brood en spelen!
En ik maak mij zorgen over het smelten van de door die ijsbreker vernielde ijskap.
Want als die ijskappen echt smelten, dan de rapen gaar, dan draait de warme golfstroom een andere kant op, dan krijgen wij een ijstijd! Het moge tegenstrijdig klinken, maar de opwarming van onze aarbol leidt daadwerkelijk tot een ijstijd in Europa. Maak je dus niet druk over insekten die plotseling uit de subtropen in Nederland lijken te kunnen overleven; dat is slechts een momentopname, die snel plaats zal maken voor sneeuwstormen, van september tot mei.
En wat kun jij eraan doen?
Nou, koop géén Prius! Die is, als je de full-life-cycle overziet, vervuilender dan een Hummer.
Nou, eet minder vlees! De vleesproductie is vervuilender dan het wegverkeer.
Nou, denk eens na over ontwikkelingshulp! Stop exploitatie van Afrika met subsidies, help duurzame ontwikkeling ter plekke.
Jij weet t wel, ik weet t ook, maar onze politici niet, want die hebben heel andere belangen, aandelen in windmolens en bruinkolencentrales, aandelen in de bio-industrie en legbatterijen, zetels op het pluche en uitzicht op wachtgeld als ze uitgerangeerd zijn.

Daarover en over meer, spreken we in de volgende aflevering van de PAUL ZORNIG show!
Denk mee, doe mee, praat mee ... 055 540 1978

OVERIGENS BEN IK VAN MENING DAT ZWARTE PIET MOET BLIJVEN!

Luister iedere zaterdagavond om 20u, naar de PAUL ZORNIG show, bij Radio Apeldoorn!
En praat mee!
Tijdens de uitzending kun je bellen, om je vragen te stellen, om commentaar te geven, om met mijn gasten in debat te gaan! Het telefoonnummer is dan: 055 540 1978
Twitteren kan ook, naar @paulzornig
En als je vooraf al vragen hebt, stuur die dan naar info@paulzornig.nl

Zelfs als jij een interessant mens bent, ook als je een interessant onderwerp hebt, ben je van harte welkom, als gast in de Paul Zornig show. Neem contact op, via twitter @paulzornig of via mail info@paulzornig.nl

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app


Geen opmerkingen:

Een reactie posten