maandag 16 december 2013

World Wide Christmas

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In app

Iedere zaterdagavond, twee uur lang interactieve radio met Paul Zornig rondom een wekelijks thema; iedere week een nieuw thema dat ons allemaal bezighoudt, waarover iedereen wel een mening heeft. En die mening kun je in De Paul Zornig Show laten horen, via de telefoon, email, facebook en twitter.

Zaterdag 21 december: World Wide Christmas - 2013

Niet alleen is Sinterklaas het land uit, niet alleen is de Hoofdpiet inmiddels begraven in Zuid-Afrika, niet alleen is meesterdief Jeroen Dijsselbloem uitgeroepen tot politicus van het jaar, niet alleen is de moeder van Rutte uitgeroepen tot moeder van het jaar, niet alleen is Alexander Pechtold uitgeroepen tot het miezerigste mannetje van 2013, óók staan er weer kerstbomen in alle Nederlandse huiskamers, met ballen, met kaarsjes en een piek!
Behalve natuurlijk in islamitische huiskamers, daar was geen Sinterklaas en daar verblijven de onder doeken verborgen schoonheden achter een tussenwand. Voor de Burka-meisjes is er geen kerstfeest, maar voor de rest van de wereld wel.
Dus zingen meisjes in Zuid-Afika over hun droom van een witte kerst, bedrijft Marianne Thieme de liefde met Rudolph het rendier, vreten wij broodjes reerug met Franse frietjes en cola. Het is feest, tra-la-la.
World Wide Christmas, en de vraag dringt zich op wat dat dan is, voor wie dat wat is.
Er is een kindeke geboren op aard ...
Nu gebeurt dat wel vaker, dat er een kindeke wordt geboren, de afgelopen seconde nog twee keer. Chinees Kerstfeest, met een nummer 39, bami en sambal.
Vrede op aarde, behalve in Syrië; en behalve voor Nedelandse gezinnen die aangewezen zijn op de voedselbank.
Politici maken mooie sier, door ons geld weg te geven om rotondes in Polen aan te leggen, om de lease-auto´s en bonussen van Unicef-bestuurders en andere hulpverleners te betalen, om hun pluche zetels en die voor hun vrienden veilig te stellen.
Vrede op aarde, voor asielzoekers, Poolse bouwvakkers en Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs.
Kerstmis in platland, de postzegel aan de Noordzee!
Op zaterdag 21 december gaan we een ander kerstfeest vieren, met muziek uit verre landen, kerstliederen uit andere werelddelen, zonder reerug of konijnenbout. Een koekje, misschien?
Reggae-stijl: O Denneboom ...
Chinese-stijl: De Herdertjes ...
Hard Rock-stijl: Stille Nacht ...
Dat en nog veel meer, zaterdag 21 december, in de PAUL ZORNIG show! LUISTEREN, dus!

Luister iedere zaterdagavond om 20u, naar de PAUL ZORNIG show, bij Radio Apeldoorn!
En praat mee!
Tijdens de uitzending kun je bellen, om je vragen te stellen, om commentaar te geven, om met mijn gasten in debat te gaan! Het telefoonnummer is dan: 055 540 1978
Twitteren kan ook, naar @paulzornig
En als je vooraf al vragen hebt, stuur die dan naar info@paulzornig.nl

Zelfs als jij een interessant mens bent, ook als je een interessant onderwerp hebt, ben je van harte welkom, als gast in de Paul Zornig show. Neem contact op, via twitter @paulzornig of via mail info@paulzornig.nl

Uitzending: iedere zaterdag, van 20u00 tot 22u00
Radio: 107,1 FM
Live-stream: www.RTV-Apeldoorn.NL
Smartphone en Tablet gebruikers kunnen Radio Apeldoorn beluisteren via de Tune In Radio app

Geen opmerkingen:

Een reactie posten