zaterdag 4 januari 2014

Apfelzorniger Nachrichten - 2014 - 004


Op zaterdag ben ik altijd als eerste bij de bakker. Hij, de bakker, is buiten nog bezig de vlaggen in de houders te steken; zij, de vrouw van de bakker, moet nog de knopen van haar blouse dichtdoen. Zwijgend pakt zij voor mij de Kaiserbrötchen en het Semmelbrot in. Ze doet nog een chocolade-broodje in mijn broodzak, zoals ze dat iedere week doet!
Ik moet €3,= afrekenen, voor wat vroeger Hfl2,= kostte.
Op het plein kom ik Mark Rumour tegen. Hij heeft een stapel rode vlaggen bij zich en een tas vol rode petjes. Het beeld herinnert mij aan de 1 mei viering in Berlin-Hauptstadt, als in achterafstraatjes partijfunctionairs rode vlaggen stonden uit te delen aan jongeren en arbeiders, die verplicht moesten deelnemen aan de 1 mei parade, ter ere van de leden van het Politburo en de eeuwige vriendschap met de broeders in de Sovjet Unie.
"We gaan actie voeren, voor invoering van een inkomensafhankelijke broodprijs!"
Ik vraag me af waarom en hoe zo´n inkomensafhankelijke broodprijs moet worden ingevoerd.
"Die mensen die hard werken, modale salarissen verdienen of meer, die mensen kunnen wel meebetalen aan de broodjes voor leden van de SP en andere socialistische activisten! En da´s makkelijk in te voeren! Op vertoon van je SP-lidmaatschappasje krijg je kaiserbrötchen voor €0,05 en wie zo´n pasje niet kan tonen, betaalt €1,= voor hetzelfde broodje! Dat noemen wij eerlijk delen!"
Ik reken snel uit dat de €3,= die ik nu betaalde, volgends de methode Rumour verdriedubbeld zal worden.
"En daarna voeren we soortgelijks in het onderwijs in! Leerlingen wier ouders modale salarissen verdienen of meer, gaan betalen voor hun voldoendes, kinderen van SP-leden krijgen betaald voor hun voldoendes. Op die manier nivelleren we dubbelop, krijgen de partijcorrecte kinderen meer kansen op kosten van die mensen die toch al alles hebben."

Ik vraag me af in wat voor land we leven. Karl Rumour was ooit leraar op een basisschool, om aan kinderen uit te leggen dat rekenen niet belangrijk is, maar geloven in Lenin en trouw zijn aan socialisme de wereld beter kan maken; dat die mensen die hard werken om een goed salaris te verdien en die veel belasting betalen, foute mensen zijn, vijanden van het socialisme, enkel uit op eigenbelang!
Nadat Karl Rumour op weg is gegaan naar zijn actiebijeenkomst, zijn demonstratie met rode vlaggen, wandel ik naar de groenteboer, om aardappelen te kopen.
De prijs van aardapelen is vergeleken met een week geleden verdubbeld!
"Dat is de accijns, die vanaf 1 januari op aardappelen wordt geheven, omdat je van aardappelen bier kunt brouwen. Derhalve wordt nu accijns op aardappelen geheven, en daar komt nog de btw overheen."
Het is nog vroeg, ik wandel naar het park, om bloembollen uit de grond te graven.

Als je je wilt bemoeien met de situatie in Apfelzornig, als je wilt ingrijpen in de gebeurtenissen in mijn dorp, kun je altijd contact opnemen met mij,
- via TWITTER: @paulzornig
- of per MAIL: info@paulzornig.nl

En zie: www.paulzornig.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten