zaterdag 11 januari 2014

Apfelzorniger Nachrichten - 2014 - 009Het nieuwe jaar is eindelijk echt begonnen. Dat betekent helaas ook dat de A1 vanuit het rioolputje van de westerse samenleving naar het oosten, naar het centrum van de wereld, tot voorbij Helmstedt vol staat met kruipende automobielen. De grachtengordelaars en hun Haagse vrienden maakt t niets uit, dat de A1 vanaf Muiden tot vlak voor Apfelzornig meer op een autokerkhof lijkt dan op een snelweg.
De grachtengordel, dat is de elite-stad, waar PvdA-ers wonen die stemmen kopen van allochtonen om hun pluche zetel voor de toekomst te verzekeren, waar GL-ers hun plannen smeden om de buitengebieden uit te zuigen, te vervuilen met windmolens en kolencentrales, en geld inzamelen om bestuurders van Novib en andere ontwikkelingshulphoofdkantoren te betalen.
De rit naar Apfelzornig duurt dus weer veel te lang en als ik eindelijk in Apfelzornig aankom, heeft het lokale plebs de biefstukken allang achter de kiezen, maak ik nog een snelle magnetronmaaltijd.
Tegen beter weten in, wandel ik toch nog even naar de kroeg. Aan de stamtafel is geen stoel meer vrij, tante Greet zit aan de bar. Links naast haar een Roemeen, rechts naast haar een Bulgaar!
"wie hep toedee aankom, wie hep toedee uitkering!", zegt een van de twee oosterlingen.
Tante Greet spingt van haar barkruk, lanceert zichzelf door het plafond, vliegt waarschijnlijk naar de buitenwijken van Wassenaar of Harlingen of Venlo.
"die hep no uitkering, die hep snelweg!", zegt de andere oosterling.
Niet veel later komt Axel Pechman met zijn opgeheven vingertje het café binnenstormen om gebakken lucht rond te strooien.
Joviaal slaat hij zijn makkers Oink en van Staan op de schouders, minachtend kijkt hij neer op Samsam die weer eens met Grutter zit te knuffelen.
"Ik heb met Von RompEU gesproken," fulmineert Pechman, "en, hoewel deze twee oosterlingen nooit hebben gewerkt, niet van plan zijn om ooit te gaan werken, hebben zij inderdaad recht op een uitkering, op onderdak en op gratis rechtsbijstand! En door de accijns op alcoholhoudende drankjes te verdubbelen, kunnen Roemenen en Bulgaren gratis wodka en bier drinken in deze kroeg! Dat zijn de geweldige verworvenheden van de EU, waar ik en alle echte EUropeanen trots op zijn!"
Kroegbaas Willem schenkt de oosterling hun wodka en tapt een paar pilsjes voor het tweetal.

Als je je wilt bemoeien met de situatie in Apfelzornig, als je wilt ingrijpen in de gebeurtenissen in mijn dorp, kun je altijd contact opnemen met mij,
- via TWITTER: @paulzornig
- of per MAIL: info@paulzornig.nl

En zie: www.paulzornig.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten