maandag 13 januari 2014

Apfelzorniger Nachrichten - 2014 - 011Marcel Grutter, die het tegenwoordig doet met Erik Samsam in het torentje van het dorpskasteel, wilde als jongetje al humorist worden, of parodist, of nog liever cabaretier. Tijdens de kerstdagen en oud&nieuw speelde hij altijd vrolijke toneelstukjes op, voor zijn opa en oma! Toneelstukjes over poep in de luier, lege loonzakjes, huilende zigeunermeisjes en andere kolderieke onderwerpen. Opa Grutter probeerde nog te lachen, als kleinzoon Marcel zijn voorstellingen gaf; oma Grutter schudde meestal meewarig het hoofd en vroeg tijdens het optreden van Marcelletje aan moeder Grutter of die al een plek had gevonden in het speciaal onderwijs, voor de schaterlachende kleinzoon.
Toen Marcel in de derde klas van de middelbare school zat -hij was toen bijna 18-, mocht hij voor het eerst meedoen met het brugklascabaret; niet als komiek, wel als bordophouder. Zijn opdracht was om bij het einde van iedere grap het bord met de tekst "Ha Ha Ha !!" omhoog te houden, om daarbij zelf ook te schateren, zodat het publiek wist wanneer er gelachen mocht worden, gelachen moest worden!
Dat ging niet helemaal goed.
Marcel hield het bord achterstevoren, met de tekst naar de komieken in plaats van naar de zaal. Erger was dat hij het bord omhoog hield en begon te lachen op momenten dat er helemaal niet gelachen moest worden; zoals toen gevraagd werd om even stil te staan bij het overlijden van docent Bouman, die in alle voorgaande jaren het brugklascabaret altijd had begeleid met zijn virtuoze pianospel.
Tijden zijn veranderd en inmiddels heeft Marcel Grutter zichzelf aangewezen om als dorpsvertegenwoordiger naar de Olympische spelen van Sochi te reizen. Jahahaha, dat is pas leuk en nog leuker is dat alle andere burgers aan die reis moeten meebetalen. Dat bord met de tekst "Ha Ha Ha !!" ooit is kwijtgeraakt is jammer, anders zou Grutter dat bord nu zeker omhoog gehouden hebben, op kop of achterstevoren.

Als je je wilt bemoeien met de situatie in Apfelzornig, als je wilt ingrijpen in de gebeurtenissen in mijn dorp, kun je altijd contact opnemen met mij,
- via TWITTER: @paulzornig
- of per MAIL: info@paulzornig.nl

En zie: www.paulzornig.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten