donderdag 16 januari 2014

Apfelzorniger Nachrichten - 2014 - 014Op woensdagmiddag zijn alle scholen in Apfelzornig gesloten, dus hebben de meeste inwoners van Apfelzornig vrij op die middag om voor hun kroost te zorgen; om in de stromende regen naar de speeltuin te gaan, om patat frites met grote klodders mayonaise aan hun jengelende kinderen te voeren, om samen met de dochters "de wereld van K3" te bekijken en heimelijk te fantaseren over een hete nacht met Karen, Kathleen of Kristel ... of met alledrie.
Ook Klaas van Staan en Harrie Bummaar hebben vrij op woensdagmiddag, hoewel zij geen kinderen hebben. Zij hebben geen kinderen omdat ze geen seks mogen genieten van de dominee. De dominee werkt wel op woensdagmiddag, hij regelt de wekelijkse opvang voor jongetjes wier ouders geen vrij hebben op woensdagmiddag, hij organiseert dan heel spannende spelletjes voor die jongetjes, die daar heel opgewonden van worden.
Erik Samsam, die zichzelf heeft uitgeroepen tot meest populaire persoon van Apfelzornig, gebruikt de woensdagmiddagen om zijn populariteit te vergroten, hij reist naar de buurtschappen rondom Apfelzornig om daar zijn eindeloze goedheid te prediken.
Zo was hij gisteren in Achterwolde. Achterwolde ligt tien kilometer ten oosten van Apfelzornig, aan de rand van een bruinkoolmijn. Bruinkool wordt daar bij Achterwolde in dagbouw gewonnen, sinds 1947. Vorig jaar is er een fout gemaakt, hebben graafmachines te dicht bij Achterwolde een bruinkoolader weggegraven, waardoor een aantal huizen in een tien meter diepe afgrond is gevallen en alle andere huizen zijn verzakt.
"Ik ben Erik Samsam en ik ben de beste mens op aarde. Ik begrijp als geen ander dat jullie leven niet meer zo leuk is, nu jullie huizen waardeloos zijn geworden", spreekt Samsam vanaf zijn zeepkist. "Samen met mijn kontneukertje Grutter ga ik jullie helpen!"
Boer Havinga, wiens land samen met een koeienstal in de afgrond is verzwolgen, wil iets roepen over miskenning en mooie beloftes die nooit waargemaakt zullen worden. Maar voor hij zijn zegje kan doen, wordt hij door medewerkers van de VARA de zaal uit geslagen. De VARA wil namelijk een mooie reportage maken over de eindeloze goedheid van Erik Samsam.
"Ik beloof jullie gouden bergen, waarmee Achterwolde de parel van de provincie zal worden! Natuurlijk moeten jullie die gouden bergen zelf betalen, maar dat hebben jullie toch niet door! Want jullie zijn dom stemvee!"

Als je je wilt bemoeien met de situatie in Apfelzornig, als je wilt ingrijpen in de gebeurtenissen in mijn dorp, kun je altijd contact opnemen met mij,
- via TWITTER: @paulzornig
- of per MAIL: info@paulzornig.nl

En zie: www.paulzornig.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten