dinsdag 21 januari 2014

Apfelzorniger Nachrichten - 2014 - 018Dinsdagavond, 21 januari 2014, 18u30, debatteren onze parlementariërs over het "Burgerinitiatief voor een EU-referendum".
Lees daarover meer op: https://www.burgerforum-eu.nl/

Later die avond is het feest, in de kroeg op het dorpsplein van Apfelzornig. Alle stamgasten zijn vrolijk en blij, behalve tante Greet. En Karl Rumour stil zit in een hoekje, achter een volgende fles wodka.
Axel Pechman zingt het hoogste lied, over referenda en andere kroonjuwelen, de erfenis van Hans van Mierlo; over dom stemvee dat overal over mag stemmen, als het Haagse pluche zeker weet dat de uitslag positief is; over burgers die niet moeten zeuren over rechten zie ze allang niet meer hebben.
Gelukkig is er geen meerderheid in het parlement voor een referendum over het overdragen van macht aan de EUssr.
Olliebollie Regen gaat over de schatkist en Hermann Von RomPEU over het inperken van vrijheden. Dus is, althans volgens Axel Pechman, alles goed geregeld, dus kan de bevolking verder uitgemolken worden ter meerdere ere en glorie van die politici die wèl willen meewerken aan het realiseren van het Groot EUropese Rijk.
Harrie Bummaar roept dat de overheid kampementen zou moeten inrichten, waar burgers die het gedachtengoed van de EUssr niet onderschrijven geheropvoed kunnen worden. Bummaar´s oudere vriend Rubbers had in de vorige eeuw ook al zulke ideeën. Jammer dat ze toentertijd niet zijn gerealiseerd.
Berend Oink is het helemaal met Bummaar eens, over die kampementen. De EU-sceptici kunnen daar op hometrainers hernieuwbare energie opwekken, om de grote leiders in Brussel en in het rioolputje van de westerse samenleving van gratis stroom te voorzien. Volgens Oink kan Rottenmol dergelijke kampementen wel organiseren. Rottenmol heeft immers kennis en ervaring in de voormalige DDR opgedaan.
Samsam en Grutter staan elkaar ongegeneerd aan de bar te zoenen. Zij genieten de meest liefdevolle relatie sinds 1945. Samsam knijpt Grutter in zijn ballen en Grutter denkt aan zijn oude moeder, die verder gekort zal worden op haar pensioen en waarschijnlijk ook in een kampement op een hometrainer energie zal moeten opwekken.
Iedereen moet immers bijdragen aan de participatie-samenleving.

Als je je wilt bemoeien met de situatie in Apfelzornig, als je wilt ingrijpen in de gebeurtenissen in mijn dorp, kun je altijd contact opnemen met mij,
- via TWITTER: @paulzornig
- of per MAIL: info@paulzornig.nl

En zie: www.paulzornig.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten