woensdag 22 januari 2014

Apfelzorniger Nachrichten - 2014 - 019"Je bent een populist", zegt Berend Oink tegen mij, als ik naast hem op het bankje onder de aardbeienboom ga zitten.
"Een popie-jopie-wat?", vraag ik enigzins beduusd.
"Een populist! Een populist dat is iemand die het niet per definitie eens met het gedachtengoed van ons Gutmenschen en dat ook hardop zegt. Er zijn twee soorten mensen, Gutmenschen zoals ik en populisten zolas jij. Gutmenschen hebben altijd gelijk, omdat zij alles beter weten, omdat zij Marx en Engels hebben gelezen, omdat zij voor Lenin hebben gestreden, omdat zij het geld van anderen eerlijk willen verdelen over hun vriendinnen en vrienden, omdat alleen zij begrijpen wat gelijkheid waard is en dat gelijkheid belangrijker is dan vrijheid."
"En waarom ben ik pipolust?", vraag ik in mijn eindeloze onwetendheid.
"Een populist! Omdat je de waarheid over het verleden van onze voormalige leider Rottenmol verspreid en omdat je vervelende dingen over ons homo-rolmodel Paul de Leeuw op twitter roept!"
"En daarom ben ik een poli-puist?", vraag ik, me van geen kwaad bewust.
"Een populist! Wij, ik en mijn LinksGroene vrienden, houden jou, jouw twittergedrag en jouw blog scherp in de gaten! En wij lezen heel vervelende dingen. Zoals dat Rottenmol, wiens vader miljonair was, zich in de Rotterdamse haven opwerkte als Leninistisch-Marxistisch havenarbeider om leiding te geven aan de socialistische revolutie, aan de kade, in de stad, in het land. Zoals dat Rottenmol nu goudgeld verdient met zijn belerende documentaires op onze socialistische volksomroep over hoe het beter kan in de wereld, socialistischer kan in de wereld. En dan over Paul de Leeuw, zeg je gewoon dat Putin gelijk heeft door de Leeuw en zijn Jostiband-liederen uit uit Sotsji te weren. Dat zijn anti-homo-uitspraken! Natuurlijk heb je gelijk, die de Leeuw is geschift en die Jostiband-liederen zijn ronduit belachelijk. Maar dat hardop uitspreken is staatsgevaarlijk."
"Dus ik ben een staatsgevaarlijke lollipop?", concludeer ik.
"Een populist! Jij bent een populist, omdat je vraagtekens zet bij landschapsvervuilende en miljardenkostende windmolenparken, omdat je de vervuiling van productie en recycling van hybride automobielen ter duscussie stelt, omdat je voor vrijheid van de uitingen van meningen bent, die niet de onze zijn! Jij hoort in een Siberisch kampement!"
Verdwaasd sta ik op van het bankje onder de aardbeienboom en wandel ik naar de kroeg aan de overzijde van het dorpsplein. Bij de ingang van de kroeg wordt ik opgevangen door Axel Pechman.
"Zo, minkukel! Zo, populist! Ik zal jou eens uitleggen hoe democratie bedoeld is!", schreeuwt Pechman met zijn vingertje opgeheven omhoog.

Als je je wilt bemoeien met de situatie in Apfelzornig, als je wilt ingrijpen in de gebeurtenissen in mijn dorp, kun je altijd contact opnemen met mij,
- via TWITTER: @paulzornig
- of per MAIL: info@paulzornig.nl

En zie: www.paulzornig.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten