zondag 26 januari 2014

Apfelzorniger Nachrichten - 2014 - 021Gisterochtend stond er een zwerver voor mijn deur, met een rode roos in zijn hand. Die roos mocht ik hebben, in ruil voor mijn vrijheid en mijn toekomst. Ik bekeek de roos en ontdekte meteen de scherpe, in gif gedrenkte doornen. Ik heet weliswaar Zornig, maar dat wil nog niet zeggen dat ik mijn leven wil geven voor een zwerver met een rode roos.
Derhalve zei ik de zwerver dat die roos niet wilde aannemen, maar dat ik nog wel een kopje lauw water voor hem had en een authentiek Jok-Cohen-theezakje (slechts eenmaal gebruikt tijdens een verzoeningsbijeenkomst met Marokkaanse criminelen in Amsterdam-Osdorp). Maar de zwerver hoefde geen thee.
"In mijn dienstauto ligt een simpele lunch op mij te wachten, met zalm en kaviaar, champagne en andere lekkernijen dat jouw soort niet kan betalen!", zei de zwerver.
Ik vroeg mij hardop af waar die zwerver zijn dienstauto had geparkeerd, aangezien er in de hele buurt een parkeerverbod geldt.
"Op de invalidenparkeerplaats, natuurlijk", zei de zwerver. "Wij van de Partij van de Aanbellers hebben lak aan regels, die voor gewone stervelingen bedacht zijn."

's Middags aan de bar, vertelde ik het verhaal van de zwerver, zijn roos, zijn dienstauto en de kaviaar aan kroegbaas Willem. Nog voor hij kon reageren, interrumpeerde Axel Pechman met een opgeheven vingertje.
"Willem, is Zornig het niet mij eens dat hij alleen maar zeurt aan de bar; net als tante Greet en Karl Rumour. Ik hoor Zornig alleen maar zeggen dat anderen het niet goed doen! En natuurlijk heeft hij gelijk, zolang hij mij en mijn volgers niet tot die anderen rekent. Of, als je het anders stelt en wij de anderen zijn, dat Zornig alleen de andere anderen zijn, die niet tot miijn volgers behoren."
De bek van de bakker, want die is op zaterdagmiddag vrij, valt bijkans op de bar bij het horen van zoveel woorden. En Hester, de dochter van de groenteboer, verdrinkt in haar glaasje ranja met een rietje.
"Zoals mijn vriend Timmermans al zei, jullie zijn allemaal te dom om te begrijpen waarover wij het hebben, als het gaat over jullie vrijheid en jullie toekomst. Wij van Technocraten66, wij regelen het wel even. Daar hebben we alleen jullie stem bij de verkiezingen voor nodig en verder moet jullie stem vooral zwijgen."

"Gebakken lucht, allemaal gebakken lucht, die die Technocraten aan jullie willen verkopen!", roept Karl Rumour, als hij de kroeg binnenvalt, met zijn vlaggen en zijn petjes en zijn fluitjes.
Hester duikt op uit haar glas ranja en kijkt angstig naar meester Rumour, haar docent in de bovenbouw van de basisschool. De vrijdagmiddagen bij meester Rumour waren altijd leuk geweest, dan vertelde hij over Lenin en Marx, dat je nooit naar je ouders moest luisteren en altijd de leer van Marijnisse moest volgen; tenminste als je gelukkig wilde worden. Maar de rest van de schoolweek bij meester Rumour was altijd minder, althans in Hester's herinnering; dan moest je je lunchpakketje inleveren voor de socialistische vrienden in Noord-Korea en Cuba, die immers vochten voor onze vrijheid. En rekenen kon hij ook niet, hij kende niet eens de prijs van een halfje gesneden volkoren.
"Als wij geen geld meer aan de EU doneren, dan kunnen wij iedereen in Platland aan de Noordzee een basis inkomen geven, dan hoeft niemand meer te werken en kunnen wij allemaal strijden voor een betere wereld, samen met onze socialistische vrienden in Noord-Korea en Cuba!"

Vlak voordat ik naar huis wil gaan, om een pizza in de oven op te warmen, komt Harrie Bummaar de kroeg binnen, op zijn bordeelsluipers. Harrie is de hele dag met zijn verlepte vrouw op stap geweest, bij de Intratuin, de Bijenkorf, de IKEA en de HEMA geweest, en is moe van het slenteren langs aanbiedingen die zijn echtgenoot wilde bekijken. Uiteindelijk waren ze thuisgekomen met slechts een rookworst voor bij de zuurkool en een dozijn kleren hangers, omdat je moeilijk zonder iets te kopen de IKEA kunt verlaten.
"Heb ik vandaag nog iets gemist waarvan ik achteraf kan zeggen dat het anders had moeten gaan, waarvan ik morgen kan zeggen dat het gebaseerd is op verkeerde inzichten, waarvan ik overmorgen afstand kan nemen?"
De bakker rekent snel af, zoete broodjes bakt hij liever in zijn eigen oven. En Hester sluipt onder de bar door naar de achteruitgang van het café, bang voor volgende handtastelijkheden van dat christenmens.
"Ik ga vanavond dineren met van Zeven en Rubbers en Balkenbegin, om plannen te maken hoe wij kunnen herstellen wat jullie in het verleden allemaal fout hebben gedaan, toen jullie in de regering zaten. Wij offeren ons wel weer op, om de postzegel aan de Noordzee weer op de kaart te zetten, want wij zijn door God gestuurd."

Naschrift:
Het gif op de rozendoornen, zo bleek uit forensisch onderzoek, staat in het crimineel milieu bekent als hypocritisch-links-ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken poeder.

Als je je wilt bemoeien met de situatie in Apfelzornig, als je wilt ingrijpen in de gebeurtenissen in mijn dorp, kun je altijd contact opnemen met mij,
- via TWITTER: @paulzornig
- of per MAIL: info@paulzornig.nl

En zie: www.paulzornig.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten