vrijdag 28 februari 2014

Apfelzorniger Nachrichten - 2014 - 027Hoogste tijd voor belangrijker zaken, zoals de GR-verkiezingen op 19 maart.

Wie denkt dat Nederland wordt bestuurd door politici ...
Herstel: wie gelooft dat Nederland wordt bestuurd door politici, zou eens moeten nadenken, leren nadenken, of zijn schoolgeld terugvragen.
Politici zijn overwegend al tijdens de puberteit door hun ouders of juist tegen hun ouders betrokken geraakt bij een of andere kiesvereniging, zijn vervolgens gehersenspoeld en religieus gaan geloven in fictieve idealen.
Die idealen zijn een soort bitcoins; ze zijn niet echt, maar je kunt er wel iets mee kopen. Met idealen koop je stemmen, met die stemmen koop je zetels en de bezitter (of is het bezetter) van zo'n pluche stoel ontvangt vervolgens een torenhoog salaris voor het voorlezen van teksten die door anderen geschreven zijn en na een paar jaar pluchezitten een riante wachtgelduitkering, waarmee je bijvoorbeeld in Hong-Kong of in Spanje kunt rentenieren.
HAFMO, ook bekend onder zijn alias van Mierlo of als neukertje van Connie (ik drink niet meer, maar ook niet minder) Palmen, zei het in de vorige eeuw al: "pluchezitten is een beroep geworden".
Een politicus is dus een duurbetaalde voorleesmoeder, die af en toe een verhaaltje mag voorlezen aan een grotendeels lege vergaderzaal en verder vooral druk is met het verkopen van idealen aan het domme stemvee.
De verhalen die worden voorgelezen zijn ofwel geschreven door ambtenaren op de diverse departementen, danwel door partij-demagogen. Die schrijvers formuleren ook al de antwoorden op eventueel gestelde vragen, zodat de voorleesmoeders nooit met de bek vol tanden staan.

Wie gelooft dat Nederland wordt bestuurd door politici, moet terug naar school om daar te leren dat ons land wordt bestuurd door ambtenaren, die geen idee hebben van wat er leeft op straat, in dorpen en steden, onder de burgers, die geen verstand hebben van economie, van ondernemen, van geld verdienen, maar die precies weten hoe je geld kunt afnemen van burgers en bedrijven, die nog beter weten hoe je geld kunt uitgeven aan de hobby's van hun broodheren.
Ambtenaren (en dat geld ook voor trendvolgers, bij de NPO, in het onderwijs, etc) zijn overwegend lid van en stemmer op de PvdA. En het is ook daarom dat iedere regering sinds 1945 vooral PvdA-beleid wil uitvoeren. Of de partij van Drees, Den Uyl, Kok, Bos, Samsom deel uit maakt van zo'n regering doet er niet toe. De regering doet gewoon wat de ambtenaren voorschrijven, opschrijven, bevelen.
Het is daarom dat wat een regering een bezuiniging noemt, impliceert dat de burger meer moet inleveren, betalen aan de overheid, aan het bastion van de ambtenaren.
Het is daarom dat gerechtvaardigde aftrekposten op ingehouden inkomstenbelastingen, de teruggave van teveel betaalde belastingen door de overheid, door de ambtenarij subsidie wordt genoemd.

Hoogste tijd voor belangrijker zaken, zoals de GR-verkiezingen op 19 maart.
En daarom verschijnen, zoals gisteravond bij P&W, politiek leiders van landelijke partijen op onze NPO. GR-verkiezingen zijn niet bedoeld om de burger inspraak te geven, wel om de macht van de ambtenarij veilig te stellen. Dus krijgen Samsom en Roemer heel veel zendtijd, bij de NPO, zodat het stemvee gehoorzaam zal stemmen op oud-rood, zonder te weten hoeveel dat gaat kosten.

Maar: waarom zou ik stemmen op een lokale partij?

Als je je wilt bemoeien met de situatie in Apfelzornig, als je wilt ingrijpen in de gebeurtenissen in mijn dorp, kun je altijd contact opnemen met mij,
- via TWITTER: @paulzornig
- of per MAIL: info@paulzornig.nl

En zie: www.paulzornig.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten