maandag 2 februari 2015

Apfelzorniger Nachrichten - 2015 - 002Uit wetenschappelijk onderzoek is niet gebleken dat gras geen pijn lijdt, als het met voeten wordt getreden, als het wordt gemaaid met zeis of met maaier, als er (nog erger) op wordt gevoetbald.
Talrijke actiegroepen maken zich druk over goudvissen, die vrolijk mogen rondzwemmen in bolvormige vissenkommen. Maar aandacht voor alle leed dat grassprieten wordt aangedaan, is er nauwelijks.
Er moet een einde komen aan alle nodeloos geweld jegens alle prachtige gras, de fundamentele rechten van de grasspriet dienen eerbiedigd te worden, de stem van het gras moet gehoord worden.
Daarom is de Partij voor het Gras opgericht en PvhG-politiekleider G. Spriet zal, onder andere via dit medium, met enige regelmaat zijn grasgroene woorden tot u richten.

Onder de vlag van de VAGA (verenigde arbeiders grasmaai amateurs), blikt Thijs van Oudmoskee vanavond terug op de GR-verkiezingen van 2014, in zijn okselklotsende tv-programma: DE WERELD MAAIT DOOR (DWMD).
Hieronder alvast het transcript van het hoogtepunt uit de DWMD-uitzending van vanavond!


Toen Willem een paar jaar geleden de kroeg op het dorpsplein van #Apfelzornig overnam, nam hij zich voor om in het vroege voorjaar van 2014 dorpsplein-verkiezingen te houden. Alle vaste gasten van het café zouden passief kiesrecht krijgen, op voorwaarde dat zij in het afgelopen jaar minstens €100 per maand verteerd hadden, in de kroeg van Willem.

De hoofdprijs van de verkiezingen is een jaar gratis drinken, waarvan de kosten overigens hoofdelijk worden omgeslagen over de verliezers.

Inmiddels hebben zich de kandidaten gemeld, zijn er verkiezingsprogramma´s geschreven, zijn er posters geplakt, petjes gekocht en fresia´s uitgedeeld. Dus nu is het de hoogste tijd om in te zoomen op de loze beloften die de kandidaten aan het domme stemvee doen; beloftes die voor de verkiezingen keihard zijn, maar al tijdens het tellen van de stemmen verdwijnen die beloftes als sneeuw voor de zon.

Een eerste greep van de beloftes gedaan bij het eerste verkiezingsdebat, op 5 maart.

Marcel Grutter - wij beloven alle stevige drinkers €100 belastingvoordeel, om nog vaker naar de kroeg te kunnen komen, waarmee we de bierconsumptie en dus de economie een enorme, positieve slinger geven.

Erik Samsam - wij beloven dat iedereen die hier in de kroeg twee pilsjes weg geeft, één pilsje terugkrijgt, of een kopje thee, lauwe thee, ouwe thee; en een daklozenkrant; en een spekje. (deze beloftes zijn ook in het Turks en Marokkaans verkrijgbaar)

Axel Pechman - wij beloven dat voortaan bier uit alle EU-landen van de tap verkrijgbaar zal zijn, dat een gewoon Nederlands pilsje in prijs verdubbeld zal worden, om noodleidende brouwerijen elders in en buiten de EU financieel te ondersteunen.

Tante Greet - die Pechman is een miezerig bierdrinkertje, die enkel nipt aan zijn Trappistenbiertje. wij beloven dat er voortaan geen importbiertje meer zal worden geschonken in ONS café. want ONS café is van ONS.

Harrie Bummaar - wij beloven dat de accijns op bier in de kroeg van Willem zal worden gehalveerd om te voorkomen dat klanten naar andere kroegen uitwijken. en wij beloven dat alle fouten die wij maken en maakten, de schuld zijn van de anderen.

Berend Oink - wij nodigen iedereen van overal vandaan, mits zij hoofddoekjes dragen en windmolens in hun tuin willen plaatsen, uit om samen met ons liederen van Bots te zingen en zeven dagen bier te drinken. want er is genoeg voor iedereen.

Klaas van Staan - wij beloven dat alle kroegen en dus ook dit café op zondagen gesloten zullen zijn, zodat iedereen op zondag twee keer ter kerke kan gaan en tussen de kerkbezoeken door de bijbel kan lezen.

Karl Rumour - wij beloven dat die mensen die een biertje van €5 kunnen betalen, voortaan €10 voor zo´n biertje gaan betalen. en wij beloven dat als IK de verkiezingen wil, iedereen die op mij gestemd heeft voortaan op mijn rekening mag drinken (want als ik win, hoef ik mijn rekening toch niet te betalen).


G. Spriet, die ook dit jaar weer hardnekkig wordt geweerd door de NGO (nationale grasmaai omroep), blikt vanavond bij de hermetisch gesloten achterdeur van de DWMG-studio terug op al die beloftes, beloftes van de kroeglopers in #Apfelzornig en Omstreken.
Dat gesprek onder de paraplu, vanwege de regen, de hagel en de natte sneeuw, kun je natuurlijk volgen via onde live-stream: wwgras.gras4ever.grasland/grasstream/spriettv/2015020
Als je je wilt bemoeien met de situatie in Apfelzornig & Omstreken, als je wilt ingrijpen in de gebeurtenissen in mijn dorp en onze provincie, kun je altijd contact opnemen met mij,
- via TWITTER: @paulzornig
- of per MAIL: paul.zornig@live.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten