vrijdag 13 maart 2015

Het Kroonjuweel


Sinds 1966 pretendeert iedere zichzelf respecterende partij een of meer kroonjuwelen te hebben.
Afgelopen woendag (11 maart) roemde Roemer het kroonjuweel van de SP, de verplichte afdracht van salaris aan de partijkas. Roemer was te gast op BNR bij Paul van Liempt en werd onder andere bevraagd over de uitlatingen van SP-gedeputeerde Johan van den Hout in het NRC-Handelsblad van 5 maart jongstleden. Van den Hout, trots vertegenwoordiger van zijn SP-kiezers in Noord-Brabant, verzet zich in de krant van elitair Nederland over de Stalinistische leiding van SP-voorzitter Jan Marijnissen en beklaagt zich in hetzelfde artikel over de verplichte 50% tot 70% van het salaris die SP-volksvertegenwoordigers en -bestuurders moeten afdragen aan de partij.
Op de radio noemt Roemer die 'afdrachtsregeling' het kroonjuweel van de SP, zonder welke de SP geen bestaansrecht heeft.
En ik snap dat!

Hoe werkt die afdrachtsregeling?
  • SP-kamerlid vangt €100.000 bruto per jaar, zeg €60.000 netto per jaar.
  • Van die €60.000 schenkt dat SP-lid €30.000 aan de partij & houdt dus slechts €30.000 over ... dacht je.
  • Maar dan komt de belastingdienst te hulp.
  • Die €30.000 netto geld die aan de partij is geschonken, dat was netto inkomen waarover in schijf 4 (52%) belasting is ingehouden. Daarom krijgt het SP-lid dat die €30.000 aan de partij heeft geschonken, €31.200 terug van de belastingen, waardoor zijn netto jaarsalaris uiteindelijk €61.200 is.
  • Overigens betaalt de SP 10% (€3000) belasting over de schenking.
  • Het kroonjuweel kost de belasting betaler dus €28.200 per SP-kamerlid.
  • Voor leden van de gemeenteraden en provinciale staten, voor wethouders en gedeputeerden geldt soortgelijks. Sterker, ieder SP-lid met een betaalde baan kan deze truc uithalen!
De partij van Roemer die voortdurend azijn pist over villa-subsidie, die spaargeld van hard werkende Nederlanders wil stelen, die zich 100% sociaal meent te moeten noemen, spekt de partijkas dus - op sLinkse wijze - met staatssubsidie.

En dan zijn er nog een paar bonnetjes ... daarover een volgende keer meer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten