donderdag 2 april 2015

Waarom zou zo´n bankdirecteur een bonus van 100k€ moeten krijgen?


Mijn naam heet Johan van Persie tot Robben. En mijn huis woont in een luxe villawijk, ver buiten de stad waar al die armoedelijders wonen, die armoedelijders met hun SPORT-1 abonnement en hun jaarkaart voor mijn club. Mijn club: 'Bayern United', de beste club ter wereld. "Ons wint alles, want hun hebben minder geld", geldt wereldwijd, volgens hedendaagse sportwijsheid.
Overigens, in de goede oude tijd gold soortgelijks. Betaalde sporters mochten niet meedoen aan de Olympische Spelen, zodat de staatsprofessionals uit de socialistische republieken veel medailles konden oogsten.
Het is daarom ook niet raar dat juist SP en GL eisen dat iedere uitkeringstrekker, alle subsidielurkers en iedere bij de vakbond aangesloten arbeider gratis moet kunnen genieten van SPORT-1 en een jaarkaart van FC Oss. Gratis bestaat niet en betekent in dit verband dat het huurwaardeforfait verhoogd moet worden, om al die cadeautjes aan het domme plebs te betalen.
Wij, Johan van Persie tot Robben, hebben daar geen bezwaar tegen, want onze villa en alle bijkomende kosten worden betaald door de club, 'Bayern United', de beste club ter wereld. En de fans van 'Bayern United' zijn graag bereid meer te betalen voor hun jaarkaart en voor het SPORT-1 premium abonnement, om het salaris van de spelers, de trainers en het bestuur van 'Bayern United', de beste club ter wereld, te betalen.
Ons, Johan van Persie tot Robben, verdienen slechts een paar miljoen euro per maand; netto, want ons begrijpen niets van bruto. Voor die fooi zijn wij graag bereid af en toe tegen een bal aan te trappen en om het domme volk te laten juichen. De aanhangers van Bram de windmolenblazer en Emile de carnavalskraker juichen graag naar ons en voor ons. Daar moeten ze dan ook maar voor betalen. Da´s logisch! Toch?
Wij, Johan van Persie tot Robben, en al die andere klunzen op het groene gras, wij begrijpen dat zelfs het NOS-Journaal op NPO-1 moet wijken voor voorbeschouwingen van onze fenomenale performance tussen de krijtlijnen, zoals tegen Turkye en zelfs als ik met een blauwe plek op de bank lig. Het is allemaal voor het volk, voor die rode jongens en meisjes van de VARA, voor de actievoerders van de SP en de subsidieslokkers van GL.
Ons, Johan van Persie tot Robben, zijn het daarom eens met die Linkse Lui van SP en GL en PvdA en CU en D66, die van mening zijn dat die lullige bankdirecteuren minder moeten verdienen. Waarom zou zo´n bankdirecteur een bonus van 100k€ moeten krijgen? Scoren zij dan wel, tegen Turkye?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten