zaterdag 28 november 2015

Wiens brood men eet, diens woord men spreekt....

Platland aan de Noordzee, ook bekend als de Dutch Democratic Republic, heeft een uniek omroepbestel. Als enige land op onze aardkloot heeft Nederland een bestel waarin omroepverenigingen zonder enige democratische controle bepalen wat (veelal bagger) en hoe (veelal politiek gekleurd) op de door de burger gefinancierde radio- en televisiezenders wordt uitgezonden.
En dat is goed, althans volgens de bazen van die omroepverenigingen. En als die het zeggen, dan is dat zo.
Ik heb ooit aan Jan Slagter gevraagd waarom OmroepMax, immers in het leven geroepen om een specifieke doelgroep te bevredigen, deel wil uitmaken van ons publieke omroepbestel in plaats van groot te worden als commerciële zender. Zijn antwoord was even duidelijk als ontluisterend: "die staatssubsidie willen we natuurlijk niet mislopen en vanwege de vergrijzing worden we vanzelf heel groot, kunnen we steeds meer onze boodschap uitdragen en betaalt de werkende burger mijn riante salaris en dat van mijn medewerkers."
Het is ook daarom dat presentatoren van omroepMax-programma´s telkenmale klagen over de bezuinigingen bij de publieke omroep, dat zij soms zelf koffie moeten halen en mailtjes van luisteraars of kijkers moeten beantwoorden.
Beetje dom, van die omroepMax-medewerkers. Slimmere omroepers, zoals Pauw en Witteman, zoals Spits en van Nieuwkerk laten zichzelf en hun vrienden als ZZP-er inhuren en graaien zich rijk uit de subsidie-ruif.
Omdat omroepverenigingen alleen zichzelf controleren en dus alle uitzendingen die zij zelf produceren en verspreiden, zonder uitzondering kwalificeren als 'beste programma ooit', hoor en zie je de meest bizarre zaken bij onze publieke omroep:
  • Jeroen Pauw die een joint rookt, omdat Armand is overleden,
  • Petra Possel die ons op vrijdagavond op de radio (!) laat ruiken, laat proeven, laat kijken naar heerlijke hapjes,
  • Matthijs van Nieuwkerk die zichzelf feliciteert met een kijkcijferrecord dankzij 130 doden in Parijs,
  • Sunny Nell Rosa Bergman (Nederlandse documentairemaker, filmregisseur, schrijver, scenarioschrijver, actrice, programmamaker, verslaggever en activiste) die een uurlang haar narcisme tentoon mag spreiden, geen enkele kritische vraag krijgt, laat weten dat alle mensen met een andere mening slechte mensen zijn, dat haar vader altijd in een met verfbesmeurde onderbroek rondliep en dat haar getal 35 is,
  • Rob Oudkerk (voormalig huisarts, kamerlid, man, vader en heroïnehoerenloper) die allerlei voorstanders van prostitutie aan het woord laat, omdat hoerenlopen moet kunnen en een gemeente die een en ander wil reguleren het dus bij het verkeerde eind heeft.
Gelukkig is er omroepSTER om het volk te vermaken met reclame voor inlegkruisjes, trapliften en chocoladerepen. Reclame bij de publieke omroep, reclame bij het instituut dat zich ooit met hand en tand verzette tegen VERONICA en NOORDZEE, reclame voor VW, AUDI, BMW en voor eigen programma´s (maar nooit voor BNR of RTL, want dat zijn subversieve elementen in de wereld van de main stream media).
NPO? Niks Nie Publiek! NPO staat voor...
  • Neo-communistische
  • Propaganda
  • Organisatie
Neo-communisme is ontstaan in de tijd dat de Linkse Elite begreep dat een communistische revolutie in West-Europa geen kans had. Maar omdat geluk en plezier van mensen, omdat het succes van het kapitalisme bestreden moest blijven, wortelde het Neo-communisme zich in de hoofden van de Gutmenschen, in het gedachtengoed de altijd&alles beterwetende linkse partijen en het beleid van de Haagse ambtenarij.
Bijgevolg drappeert de NPO tegenwoordig kinderlijkjes op het strand, om daar prachtige en vooral tranentrekkende foto´s van te maken; zoekt de NPO in paniek naar die ene vrouw, naar dat ene gezin tussen die tienduizende jonge mannen, deserteurs en salfisten en terroristen; om te laten zien hoe zielig al die asieltoeristen zijn, om te onderbouwen dat we veel, heel heel veel geld moeten investeren in de NPO en in aan haar omroepverenigingen verbonden organisaties als vluchtelingen werk en COA.
Ik wacht op de dag waarop Dolf Jansen zich publiek laat onthoofden door Ahmed Aboutaleb.
Moet kunnen, LIVE bij de NPO, bij omroepVARA in DWDD.
Jansen is immers een homo en Ahmed een vriend van het regime in Saudi Arabië.
Lijkt me ook goed voor de kijkcijfers van Matthijs van Nieuwkerk en dus handig bij de aanstaande salarisbesprekingen.

Ik wens u veel plezier
  • bij STUDIO SPORT, met de herhaling van de herhaling van het voetbal en het interview met de trainer die het graag anders had gezien,
  • bij LANGS DE LIJN, met het schreeuwende LIVE verslag van een prachtige volley, een briljant schot en een onvoorstelbare put,
met uw inlegkruisjes, trapliften en chocoladerepen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten