zaterdag 5 december 2015

Baangarantie

HBS, HavenBesturingsSystemen, ontwikkelt software waarmee de volledige logistiek in grote zeehavens geautomatisserd kan worden. De software van HBS is meer dan een bundel van robotica en erp; de software is zelfdenkend en ontwikkeld zelf steeds betere, effici├źntere procedures om alle processen steeds sneller en veiliger te laten verlopen. Dankzij de HBS-software is het mogelijk geworden containerschepen volledig geautomatiseerd te laden en te lossen. Bovendien regelt de software ook de volledige logistiek tussen de haven en het achterland.
EN: HBS-software werkt 24/7, houdt geen koffie- en lunchpauzes, is nooit ziek en -last but not least- heeft nooit een conflict over een CAO.
Ton Heerts, duurbetaald voorzitter van de FNV, legde het vorig weekeinde nog eens uit: "die flexwet zorgt er niet alleen voor dat medewerkers sneller een vaste baan krijgen, maar ook dat werkgevers overtollig personeel makkelijker kunnen ontslaan!"

DUS: kondigde de FNV stakingen aan om 9 jaar baangarantie te eisen voor havenarbeiders wier werkplekken komen te vervallen door de verregaande automatisering in de Rotterdamse haven.
Da´s logisch, da´s links, da´s FNV en SP.
Ik moest terugdenken aan de U.K. (jaren 60), waar de Vakbond van Spoorwegpersoneel had bedongen dat ook op dieseltreinen en electrische treinen een stoker mee moest rijden: baangarantie optima forma.
Ik moest terugdenken aan Nederland (jaren 80), waar de vakbond van Onderwijspersoneel had bedongen dat alle verworven rechten van het zittende personeel werden veiliggesteld, ten koste van jongere docenten en nieuwe instroom.
Ik moet denken aan (semi-) overheidsorganisaties waar bij re-organisaties nog altijd de 'last in, first out'-regel van toepassing is.
Voorzitters als Ton Heerts (FNV) en Ron Meyer (SP) zijn proto types van Neo-Communisme. Ze zijn conservatief, tegen verandering, tegen innovatie, voor het behoud van archa├»sche CAO´s om de rechten van hun trouwe volgers te beschermen en om de uit die rechten voortvloeiende kosten te laten betalen door anderen.
Zoals Ron Meyer bij zijn inauguratie oreerde: "Schouder aan schouder en stap voor stap, houden we alle vernieuwing tegen en verwoesten we de welvaart van alle burgers in Platland aan de Noordzee! Laat ons bidden voor Marx en Lenin, en voor hun zoon Marijnissen. En voor mijn oma, want die had altijd koude limonade in de kelder."

PS:
Die havenarbeiders zonder werk maar met salaris, rijden binnenkort vast en zeker in hun Opeltje rond om uw buurt onveilig te maken en om te flyeren voor SP en FNV.
Opel OnStar * Commercial
https://www.youtube.com/watch?v=DP2A0qJeOhw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten