woensdag 23 december 2015

Qut Koorts * Briefje aan Minister Asscher

Aan: minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Excellentie,

Als minister en als socialist bent u natuurlijk enkel geïnteresseerd in het belang van het collectief, in solidariteit van burgers bij het innen van belastingen om de hobby´s van de politieke elite van te bekostigen, en het lot van het individu roest u dientengevolge aan uw aan het pluche geplakte reet.

Desalniettemin ben ik zo vrij om uw aandacht te vragen voor onderstaande.

Er was eens de Q-koorts.
Eerst ontkende de overheid het bestaan van die Q-koorts, daarna poogde de overheid om die Q-koorts in de doofpot te stoppen, vervolgens bagatelliseerde de gevolgen van de Q-koorts en tot op vandaag ontkent de overheid schuldig te zijn aan het woelig te laten tieren van een epidemie en het tijdig nemen van maatregelen.
Want als een burger onverhoopt ziek wordt dankzij falen overheidsbeleid, dan is dat ineens de verantwoordelijkheid van het getroffen individu, zodat u en uw collega´s en uw  politieke vrienden vrolijk de andere kant op kunnen kijken.
Zo makkelijk is uw leven! U verdient een vorstelijk salaris om samen met uw collega´s het volk uit te persen en om uw handen in onschuld te wassen als er werkelijk iets aan de hand is.

Lola is de dochter van een Q-koortspatient. De moeder van Lola is dankzij de door u (u als pars pro toto) veroorzaakte Q-koorts ernstig ziek geworden; zo ziek dat zij haar leuke baan heeft moeten opgeven; zo ziek dat zij voortdurend en nog steeds onder behandeling is; zo ziek dat de diagnose is dat zij nooit zal herstellen; het leven van de moeder van Lola heeft heel, heel veel aan kwaliteit ingeboet.
Ondanks de diagnose (waaraan niet valt te twijfelen, die veelvuldig is bevestigd door universiteit en door gespecialiseerde artsen) gelooft u en geloven uw UWV-ambtenaren de moeder van Lola niet, meent u de moeder van Lola op haar uitkering te moeten korten en haar te verplichten te gaan solliciteren.
Het lot van een individu roest u immers aan uw aan het pluche geplakte reet en dat geldt dientengevolge ook voor uw ambtenaren.

Ten einde raad schreef Lola een brief aan de Koning. De Koning is immers Koning van alle Nederlanders, dacht Lola, dus ook de Koning van haar moeder.
ZIE HIER DE BRIEF VAN LOLA:

In zijn eindeloze goedheid heeft de Koning de brief van Lola gelezen. En de Koning heeft Lola laten weten dat u de zaak van de moeder van Lola verder zult behandelen.
ZIE HIER DE BRIEF VAN DE KONING:

Wie schetst mijn verbazing toen ik uw reactie op voorgaande las?
Niemand?
Dan doe ik het zelf wel.
U schrijft: "Toch moet ik je teleurstellen, want ik kan en mag dat probleem niet oplossen."
UW BRIEF AAN LOLA:

Ik had het kunnen weten, ik schreef het in mijn inleiding al:
Als minister en als socialist bent u natuurlijk enkel geïnteresseerd in het belang van het collectief en het lot van het individu roest u dientengevolge aan uw aan het pluche geplakte reet.
Wat een triest leven hebt u, dat u niets kunt en niets mag, dat u tegelijkertijd toch in staat bent om de volledige Nederlandse bevolking tegen u in het harnas te jagen (met uitzondering van die paar laatste PvdA leden, die hopen met u op het pluche te gronde te gaan).
Los van uw kennelijk volstrekte onmacht, acht ik de strekking van uw schrijven, een brief aan een basisschoolleerling, volledig misplaatst, respectloos en krenkend. U beleert Lola, dat zij haar moeder moet instrueren elders hulp te zoeken ... zoals bij het UWV, de bedrijfsarts, de huisarts en het juridisch loket.
Denkt u dat de moeder van Lola zulks niet allang gedaan heeft?
Hebt u zich überhaupt in het betreffende dossier verdiept?
Hebt u uw dienst gesproken over het voorliggende geval?
Ik denk het niet!
Want zolang u niets weet, kunt u uw handen in onschuld wassen en gezellig kerstfeest vieren met uw familie.
Ik raad u af om tijdens het kerstdiner het onderwerp Qut-koorts aan te raken, alsmede alle andere ziektes die dankzij overheidsbeleid over de bevolking worden uitgestort.

5 opmerkingen:

 1. JE HAD HET KUNNEN WETEN HE WANT JE ZIET NU HOE ZE KUNNEN LIEGEN EN CRIMINELEN HELPEN EN WEET JE WAAROM? OMDAT HET HELE ZOOITJE IN DE REGERING BLIJKT CRIMINEEL TE ZIJN KIJK BIJ HET LAATSTE DEBAT EN NOG SCHAAMTELOOS BLIJVEN ZITTEN

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of ze crimineel zijn, dat weet ik niet.
   Wat ik wel weet is dat de Politieke Elite heel goed voor zichzelf zorgt en lak heeft aan de gewone burger.

   Verwijderen
 2. Eerlijk kan je van de nazaat van Abraham Asscher ( voorzitter joodse raad 40/43 ) niet veel medeleven verwachten, het zit in die familie ingebakken om noden van hun volk te negeren. Een troost is dat dit soort eerstdaags naar de oppositie verdwijnt en dan wordt het voor dat tuig dringen, en je weet dat rapaille doet voor pluche een moord dus dat zal lekker opruimen, zullen ze zich wel gaan aansluiten bij dat clubje wat politieke tegenstanders om zeep helpt. Je hebt het gezien met Pim toen konden ze het ook niet winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik vrees dat pluche-plakkers te dom zijn, om te zien wat er speelt en te leren van hun fouten.

   Verwijderen
 3. Triest dat een meisje, basisschoollerling, voor haar moeder op moet komen. Triester nog dat de pluche liefhebbers nog steeds menen het probleem onder het kleed te kunnen vegen.
  Doodsbang voor eventuele miljarden (?) aan claims die zouden kunnen volgen op basis van een uitspraak.
  Erg dat we nog niet snappen dat regeringen, van welke kleur dan ook, slechts stromannen zijn van banken en beleggers.
  Het lot van een (nu nog) relatief kleine groep zal hen een rotzorg zijn.
  Het is een kwestie van 'lange adem', dat wint pluche altijd.....

  BeantwoordenVerwijderen