zaterdag 23 januari 2016

Natuurijs

Heel even was Haaksbergen het middelpunt van Europa, althans van Nederland, althans van Overijssel, althans van Twente. Dinsdagavond werd er in Haaksbergen geschaatst, een marathon op natuurijs. Haaksbergen was wereldnieuws, althans op alle zenders van onze Publieke Omroep. Gary Hekman en Irene Schouten werden plotsklaps beroemdheden, voor wie de talkshows ineens in de rij staan.

Het was maar goed ook, dat Haakbergen en Gary en Irene al onze aandacht trokken. Dankzij die afleiding door dat natuurijs kon zelfs de doofpot ongemerkt in een doofpot verdwijnen.
Niemand maakte zich druk over de economie, waarmee het volgens onze MP steeds beter gaat en terwijl de beurskoersen wereldwijd kelderden. Ik weet niet hoeveel vermogen jij de laatste week hebt verloren, maar ik weet wel dat jouw opgebouwde pensioenrechten als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Niemand lag wakker van het feit dat er in 2016 twee keer zoveel asieltoeristen naar Nederland zullen komen als onze regering ons wil laten geloven (56.000). Minstens 90.000 asieltoeristen (ik reken dus op 150.000 asieltoeristen) komen naar Nederland om hun rechten op te eisen, hun recht op een uitkering, op een huis, op gratis gezondheidszorg en gratis onderwijs, op seks met schoolmeisjes en op sharia voor iedereen.
Niemand luisterde, toen een woordvoerder van een zogenaamd gematigde moslimorganisatie zonder blikken of blozen meende dat excessen zoals in de nacht van oud op nieuw in Keulen, alleen kunnen worden verboden door alcohol te verbieden en door vrouwen te verplichten zich decent te kleden.
Alle EU-parlementariƫrs verlieten de zaal, toen MP Rutte in het EU-parlement kwam uitleggen dat die stroom asieltoeristen een probleem is en dat we dat probleem gezamenlijk moeten aanpakken. Aanpakken is VVD-taal voor wegkijken. Over hoe we dat probleem de kop gaan bieden, zei onze MP geen woord, omdat hij dat niet weet. Terwijl de oplossing zo simpel is, voor het oprapen ligt.
Als zo´n asieltoerist zich aan de grens meldt, stuur je die asieltoerist terug als
a- de asieltoerist niet uit een oorlogsgebied afkomstig is,
b- de asieltoerist een man is zonder vrouw en kinderen aan zijn zijde,
c- de asieltoerist een belijdend moslim is,
d- de asieltoerist niet zelf het tijdelijk verblijf (wonen, eten, drinken, gezondheidszorg) kan bekostigen.
Voor ECHTE vluchtelingen bouwen we dan een vluchtelingenwijk, aan de rand van Haaksbergen. En daar gaan we die vluchtelingen voorbereiden op de terugkeer naar hun vaderland.

Toch was er een smetje op de week van Haaksbergen. Na afloop van die marathon op natuurijs werd er bier gedronken en werd er rookworst gegeten, tot groot ongenoegen van een groepje asieltoeristen dat toevallig voorbij liep tijdens hun zoektocht naar neukbare, blonde sletten.
GroenLinks en ChristenUnie gaan derhalve komende week kamervragen stellen, over het schandelijke gedrag van schaatsers en publiek, tijdens en na de marathon op natuurijs in Haaksbergen.

PS
Willen jullie allemaal een tweet sturen aan @WassilaHachchi om haar te feliciteren met haar (met wachtgeld bekostigde) vrijwilligersbaan in het campagneteam van Hillary Clinton?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten